Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Google Tag Manager

Google Tag Manager

Zoals de naam al zegt, is Google Tag Manager (GTM) een dienst van Google welke je kunt gebruiken om verschillende tags op je website te plaatsen. Wanneer je besluit te gaan werken met Tag Manager hoeft er maar één code op je website geplaatst te worden, namelijk die van Tag Manager. Wanneer deze code is geplaatst, kunnen andere codes aan je Tag Manager account gekoppeld worden. Denk hierbij aan een Facebook Pixel, Google Analytics-, Google Ads– of Microsoft (Bing) code. Tag Manager vereenvoudigt het plaatsen en wijzigen van codes.

Google Tag Manager implementatie

Wil je Tag Manager implementeren? Een groot voordeel van een Google Tag Manager implementatie is het feit dat je niet meer afhankelijk bent van webdevelopers wanneer je een code wilt plaatsen op een website. Daarnaast is het gratis, betrouwbaar, veilig en overzichtelijk. Online Klik heeft een Google Tag Manager specialist in huis die je graag helpt bij de inrichting van je account. Hierbij kun je denken aan:

 

  • Inzicht in je webstatistieken
  • Standaard of Enhanced E-commerce
  • Belangrijke KPI’S meten
  • Conversiepixels Facebook, Google en Microsoft

 

Omdat er geen grote verzamelingen pixels en codes op een website geplaatst hoeven worden, maar slechts één code, maakt dat je website vaak een stuk sneller. Dat is weer goed voor de gebruiksvriendelijkheid van je website. Je hebt ook minder kans dat na het plaatsen van een code je website crasht, omdat je in Tag Manager eerst alle codes kunt testen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meten is weten

Met behulp van Tag Manager krijg je eenvoudig meer inzicht in het gedrag van je bezoekers. Deze statistieken kun je vervolgens bekijken in Google Analytics. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in het aantal verzonden contactformulieren of het aantal klikken op een call-to-action button. Op basis van deze gegevens kunnen we jou, indien nodig, vervolgens advies geven op het gebied van conversieoptimalisatie. Denk hierbij aan het verplaatsen of wijzigen van belangrijke call-to-action knoppen op je website.

Google Tag Manager uitbesteden?

Wil jij ook Tag Manager instellen en ben je op zoek naar een Google Tag Manager partner? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Tag Manager specialist Roel!

 
Geen specialist gevonden

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.