Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Feed Management

Feed Management

Afgelopen jaren is een goede (product)feed alleen maar belangrijker geworden. Naast Google Ads zijn er steeds meer kanalen die een goede feed vereisen en elk kanaal (denk hierbij aan Bol.com, Amazon, etc.) hebben elk hun eigen specificaties. Onze SEA specialisten zorgen voor jouw feed management. Ze optimaliseren het ruwe export bestand vanuit jouw back-end en zorgen ervoor dat de feed geschikt is voor elk kanaal dat wordt ingezet. Het doel? Nóg meer bereik genereren met jouw productassortiment. 

Waarom is feed management zo belangrijk?

Met een goede feed management zorg je ervoor dat jouw producten zo goed en optimaal mogelijk op verschillende kanalen staan. Zo kunnen we op basis van data uitlezen welke producten een mindere of slechte marge hebben en deze uitsluiten, nieuwe product toevoegingen automatisch in de goede bakjes laten vallen en dynamisch CPC biedingen instellen.

Channable

Een goede feed management tool kan hierbij veel werk uit handen nemen. Wij gebruiken Channable om onze feeds geschikt te maken voor diverse kanalen en om verder te optimaliseren. Met Channable is het mogelijk om met één basis feed, meerdere feeds te maken die specifiek geschikt zijn voor het kanaal waarop ze ingezet gaan worden. Aan de hand van de basis feed, kunnen we de feed verrijken en veranderen waar nodig.

 

Verder kunnen we met Channable ook verschillende data variabelen combineren zodat ze een gecombineerd datapunt worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verrijken van de titel met bijvoorbeeld de kleur of maat van een product. Ook producten met foutieve variabelen hebben we op deze manier snel inzichtelijk en kunnen zo snel mogelijk verholpen worden.

Hoe werkt feed management?

Onze SEA specialisten zorgen ervoor dat jouw feed zo optimaal mogelijk wordt benut om aan de vereisten van het kanaal te voldoen. De vervolgstap is het door optimaliseren van de feeds, zodat de productinformatie zo specifiek mogelijk wordt doorgestuurd naar de kanalen, want dit zorgt immers voor een groter bereik en dus ook een hogere kans op verkoop. 

 

Benieuwd of jouw feed nog verbeterd kan worden en welke kanalen allemaal geschikt zijn voor jouw assortiment? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Bob Martens

Teamlead SEA

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.