Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Marketing automation

Marketing automation

Je hebt het zelf vast ook wel gemerkt: je wordt tegenwoordig overspoeld met (irrelevante) informatie via diverse kanalen. Daar zit je helemaal niet meer op te wachten. En jouw klanten ook niet! Het is daarom tijd om over te stappen naar gepersonaliseerde contactmomenten.

 

Wil jij jouw klanttevredenheid én omzet boosten? Kosten besparen en meer werk verzetten in minder tijd? De juiste boodschap laten zien op het juiste moment? Dan is het tijd om na te denken over de inzet van marketing automation. 

Wat is marketing automation?

Marketing automation is het omzetten van repeterende marketingtaken omzetten in automatische processen. Dit kan betrekking hebben op real-time data gedreven campagnes en het op- en uitbouwen van nieuwe en bestaande relaties. Het doel is namelijk om je (potentiële) relaties door de customer journey heen te helpen. Het is een efficiënte manier om het contact met klanten te behouden en ze steeds opnieuw te verleiden met waardevolle content. De juiste content op het juiste moment. Zo groeit jouw bedrijf op een duurzame manier. 

Marketing automation voor lead nurturing, cross- en upsell en serviceverlening

Het voordeel van marketing automation zit hem al in de naam: Automation. Het automatiseren van de marketing neemt diverse pluspunten met zich mee, waaronder:

 

  • Efficiënter werken en daardoor tijd besparen;
  • Het verzamelen van relevante data;
  • Het verbeteren van de relatie met (potentiële) klanten door op het juiste moment ze van de juiste informatie te voorzien;
  • Overal aanwezig in de customer journey en/of buyer journey;
  • Een verhoging van de ROI;
  • Zorgt voor een betere samenwerking tussen sales en marketing. 

 

Voordat we aan de slag gaan met marketing automation is het wel belangrijk om vast te stellen wat je er precies mee wilt bereiken. Dus: wat zijn je doelstellingen? Alleen dan kun je bepalen of marketing automation ook voor jou voordelen heeft. 

Julian de Rozario

Data analist

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.