marketplaces

Marketplaces marketing

Online marketplaces zijn inmiddels een onmisbare schakel geworden in je online marketing strategie. Door hun enorme bereik en de enorme hoeveelheid producten die marketplaces aanbieden, beginnen klanten steeds vaker hun klantreis hier in plaats van op Google. Simpelweg aanwezig zijn met je producten zal ongetwijfeld je maandelijkse verkopen al een boost geven. Onze Marketplaces specialisten helpen jou met hun kennis aan een duurzame, toekomstbestendige strategie. 

Welke marketplaces zijn er?

Bol.com
Amazon
Marktplaats

Wereldwijd grootste online marktplaats is Amazon. Amazon haalde in 2019 zelfs Google in als platform waarop gebruikers hun zoektocht naar producten starten. Bol.com is in Nederland en België één van de grootste webwinkels. Bol.com had in 2019 een omzet van €2.8 miljard. Wij helpen je om de kwaliteit van je productfeed te optimaliseren, waarmee je een grotere kans op het koopblok hebt. Bij Bol geldt immers ook ‘no cure, no pay’. 

Met ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand bevindt Marktplaats.nl zich ook in de top van de online marktplaatsen in Nederland. 2ehands.be is de Belgische Marktplaats. Met 3.2 miljoen unieke bezoekers per maand is dit ook één van de top marktplaatsen in Vlaanderen. Wanneer je ook in België actief bent, is dit een interessante marktplaats om te testen.

Marketplaces adverteren

Zoals je leest, kun je eigenlijk niet meer om deze online kanalen heen met hun enorme bereik. Het is daarom belangrijk om jouw producten middels marketplaces adverteren aan te bieden via de juiste kanalen aan de juiste doelgroep. Om ervoor te zorgen dat je alleen maar kwalitatief verkeer naar je website trekt moeten deze marketplaces productplaatsingen en advertenties wekelijks geoptimaliseerd worden. 

Ben jij benieuwd welke marketplaces interessant kunnen zijn voor jouw business? Neem dan gerust contact met ons op!

Daag jij ons uit?
254A0652-66
NICKY SAMIJN
Teamlead SEA