Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Content

Content: zorg voor een goede SEO basis op je website

Je kent het misschien wel: je hebt een (nieuwe) website, maar eigenlijk ben je niet tevreden over de content die er op staat. Of misschien heeft je website überhaupt geen content. Wees niet bang, je bent zeker niet de enige. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? Er komt namelijk meer bij kijken dan gewoon beginnen met schrijven en kijken waar je uitkomt. Goede content creatie komt voort uit een heldere contentstrategie!

Content creatie & strategie

Voordat een pagina geschreven wordt, is het belangrijk dat je van tevoren inzichtelijk hebt wat je eigenlijk wilt zeggen. Na wat creatieve brainstormsessies met je collega’s kom je hier best een eind mee. Wij helpen je graag bij het inzichtelijk maken van belangrijke zoektermen voor jouw websitepagina’s, zodat bezoekers antwoord vinden op hun vraag. Hierbij analyseren we ook de huidige posities in de zoekresultaten van de betreffende zoekwoorden. Dit maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld de concurrentie op een zoekwoord in te schatten.

 

Op basis van de juiste balans tussen zoekvolume, ranking, concurrentie en relevantie worden uiteindelijk de focus zoekwoorden bepaald voor jouw pagina’s. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan met content creatie en copywriting!

On-page optimalisatie

Wanneer je al content op je website hebt staan, is het tijdrovend werk om nieuwe teksten te gaan schrijven. En zoals men vaak zegt: time is money! On-page optimalisatie is dan de uitkomst. Op basis van een focus zoekwoord kan een pagina herschreven worden. Om je bezoekers gemakkelijk door de pagina te laten navigeren, is het belangrijk dat je focus zoekwoord in een aantal onderdelen naar voren komt. Denk hierbij aan de titel en omschrijving van je pagina, de tussenkopjes en natuurlijk de tekst zelf. Hiermee scoor je punten bij Google, maar belangrijker is dat je hiermee een goede basis neerzet voor SEO. Om uiteindelijk een stijging in de organische zoekresultaten te realiseren, zal je aan de slag moeten met linkbuilding.

 

Wil je graag meer weten over content creatie of on-page optimalisatie van jouw websitepagina’s? De handen van onze SEO specialisten beginnen al te jeuken! Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Sofie Scheffers

Teamlead SEO

Daag jij onze SEO-specialisten uit?

Boost je online zichtbaarheid en verover de zoekresultaten! Ontdek onze SEO-oplossingen en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.