Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Whitepaper

Whitepaper: de leadgenerator

Wil je nieuwe klanten binnenhalen voor je bedrijf? Dan is het tijd om op te vallen! Maar hoe pak je dat aan? Het begint allemaal met het onderscheiden van jezelf van de concurrentie en het overtuigen van potentiële klanten van de waarde van jouw product of dienst. Jij gelooft in de kracht van wat je aanbiedt, maar hoe krijg je anderen zover?

 

Daar komt de whitepaper om de hoek kijken – de ultieme tool om jouw boodschap kracht bij te zetten. Laat ons je helpen om jouw verhaal te vertellen op een manier die jouw doelgroep niet kan weerstaan. Ontdek hoe een whitepaper jou kan helpen om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen!

whitepaper mock-up grafisch vormgeving booklet

Hoe werkt whitepaper marketing?

Een whitepaper is geen wit vel papier, zoals de naam doet vermoeden. Een whitepaper bevat juist heel veel waardevolle informatie voor de lezer. Hierin vertel je hoe jij of jouw product het probleem of pijnpunt van de klant oplost. Dit is nog uitgebreider dan de informatie die op de website te vinden is. Zo helpt je potentiële klanten écht verder en geef je ze net dat laatste zetje. 

 

Die waardevolle informatie moet natuurlijk wel bij je doelgroep terechtkomen. Hiervoor zetten we een (online) marketing kanaal in zoals Facebook, LinkedIn of je eigen website. In ruil voor contactgegevens als telefoonnummer, e-mailadres en bedrijfsnaam ontvangt de lead gratis de whitepaper. Met een goede opvolging buig je deze lead vervolgens om tot nieuwe klant.

 

Online Klik heeft designers en online marketing consultants in huis, waardoor wij dit gehele traject voor je uit handen kunnen nemen. Wij schrijven én ontwerpen een whitepaper waarmee de leads warm gemaakt worden voor jouw product of dienst en vertalen dit in een leadcampagne op LinkedIn of Facebook. Zo hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met het opvolgen van je leads. 

Whitepaper schrijven en designen; hoe gaat dit in zijn werk?

Stap 1
Onderwerp kiezen
Het begint met het kiezen van een onderwerp. Waar schittert jouw bedrijf in? Welk prangend probleem biedt jouw bedrijf een oplossing voor? Waar liggen de grootste kansen voor jouw onderneming?Zodra we dit helder hebben, zijn we klaar voor stap 2!
Stap 1
Stap 2
Interview afnemen
Het vergaren van accurate informatie is essentieel voor het schrijven van een krachtige whitepaper. Hoewel de waarde van jouw product of dienst voor jou vanzelfsprekend is, kan het soms een uitdaging zijn om dit helder te verwoorden. Via een diepte-interview, of het nu telefonisch of in persoon is, zorgen we ervoor dat we volledig ondergedompeld zijn in jouw wereld van producten of diensten. Zo kunnen we de essentie perfect vastleggen.
Stap 2
Stap 3
Tekstschrijver aan het werk
Met de waardevolle inzichten uit het interview gaat onze tekstschrijver aan de slag met het creëren van de eerste versie van de whitepaper. De inhoud wordt zorgvuldig vormgegeven in de unieke tone-of-voice van jouw bedrijf, waardoor deze naadloos aansluit bij jouw eigen communicatiestijl.
Stap 3
Stap 4
Feedbackronde - Tekstueel
De eerste versie van de whitepaper (in tekstvorm) wordt aan jou voorgelegd. Heb je feedback? Wij staan klaar om de whitepaper aan te passen naar jouw wensen, zodat we samen tot de meest overtuigende tekst komen.
Stap 4
Stap 5
Designer neemt het over
Als de tekst naar wens is, zet één van onze designers zich in voor de visualisatie van de whitepaper. Hierbij houden we nauwlettend rekening met de huisstijl van je bedrijf, zoals vastgelegd in je website of brandbook. Dit zorgt voor een krachtige whitepaper die perfect aansluit bij jouw merkidentiteit en consistentie biedt in al je bedrijfsuitingen.
Stap 5
Stap 6
Feedbackronde - Tekstueel & Design
Je ontvangt van ons de eerste complete versie van de whitepaper. Zijn er aanpassingen nodig, zowel op tekstueel gebied als in het design? Geen probleem! Wij staan klaar om alle feedback te verwerken, net zolang tot de whitepaper helemaal naar jouw wensen is!
Stap 6
Stap 7
Definitieve versie
We sturen je de definitieve versie van de whitepaper toe. Vervolgens integreren we deze in onze online marketingcampagnes en indien gewenst plaatsen we de whitepaper ook op je website. Zo wordt de whitepaper optimaal benut om jouw boodschap krachtig over te brengen en je merk te versterken.
Stap 7

Jesse Bertrams

Creative Concept Creator & Video/Motion Designer

Impact van een whitepaper ervaren?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op! Ontdek samen met ons de ongekende kansen en mogelijkheden die een whitepaper biedt voor jouw product of dienst.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.