Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Videografie

Videografie: perfect samenspel met jouw tekstuele content

Videografie wordt steeds belangrijker binnen jouw online marketing strategie. Daar kom je niet onderuit! Het is een snel groeiende business. Dit komt mede door social media kanalen zoals TikTok, Instagram en YouTube, die steeds populairder worden en niet meer zijn weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook video content voor op je website en in nieuwsbrieven wordt steeds belangrijker en verdient meer aandacht. Video marketing is dan ook the way to go! Met video creatie til jij je content naar een hoger niveau. 

Video creatie combineren met je tekstuele content

Woorden, woorden, alleen maar woorden… maar kunnen jouw potentiële klanten vinden wat ze zoeken als ze op jouw website belanden en de teksten lezen? Het online leesgedrag is anders dan wanneer men een boek of tijdschrift leest. De tekst wordt sneller gelezen, op zoek naar datgene wat de bezoeker nodig heeft. Vaak zijn extreem lange teksten dan ook een no go. Ga liever voor kortere teksten en combineer deze met goede productvideo’s die binnen één minuut laten zien hoe jouw product werkt of een bedrijfsvideo die precies laat zien waar jouw organisatie voor staat. Dit maakt jouw content een stuk boeiender en efficiënter en zo kunnen potentiële klanten snel vinden wat ze zoeken. 

Videografie - Creatie

Van productvideo's tot bedrijfsvideo's

Welk type video content geschikt is hangt af van de boodschap die je wilt overbrengen. Of er nu een heldere uitleg van een producthandleiding opgenomen moet worden in een productvideo, je bezoekers meer wilt vertellen over je bedrijfscultuur en manier van werken in een bedrijfsvideo of je een actie of aanbieding wilt uitlichten in een video, er is een perfect video-concept voor iedere boodschap en onze videograaf en designers hierover graag met je mee!

 

Ook wanneer je wilt investeren in een ander type video, kunnen wij je helpen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan:

 

  • Review video’s van je klanten om vertrouwen te winnen bij nieuwe klanten;
  • Een video rondleiding in jouw bedrijf of showroom;
  • Productvideo’s voor op je webshop;
  • Branding video’s waarin duidelijk wordt waar jij voor staat als bedrijf;
  • Aftermovies van activiteiten binnen je bedrijf.

Focus aanbrengen in je video's met video animatie

Een video is niet compleet zonder animaties. Met een animatie breng je extra focus in je video en highlight of visualiseer je wat belangrijk is voor de kijker. Zo kunnen we diagrammen toevoegen om resultaten visueel te maken, kunnen we processen of tijdlijnen visueel weergeven middels een animatie, en noem zo maar op. Zo nemen we de kijker aan de hand door de video. 

De voordelen van videografie en video marketing

Met video marketing zorg je ervoor dat óók de mensen die niet alle tekst lezen, bereikt worden.

Met video’s kun jij emoties en gevoel beter overbrengen op bezoekers dan met een geschreven tekst.

Consumenten gaan eerder over tot verkoop of conversie nadat zij video content hebben bekeken.

De video’s kunnen op verschillende kanalen gebruikt worden en zijn multi-inzetbaar!

Het juiste kanaal voor je video’s

Wanneer je video klaar is, is het van belang dat deze op het juiste kanaal gedeeld en gebruikt wordt. Hier nemen we in de vooraf opgestelde strategie natuurlijk al rekening mee. Het kanaal waar je video op gebruikt wordt, heeft namelijk grote impact op de inhoud, duur en het formaat van je video. 

 

Zo kunnen we aan de slag gaan met video’s voor op je website, maar zijn ook video’s voor in je social media advertenties of organische posts op social media heel waardevol. Heb je daarnaast gedacht aan video’s voor intern gebruik die je binnen je bedrijf op televisieschermen kunt weergeven? Of gebruik je video op een beurs op groot scherm om écht de aandacht te trekken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Jesse Bertrams

Creative Concept Creator & Video/Motion Designer

Verbeter jouw content met video!

Onze experts helpen je een krachtig video marketing plan op te zetten. Neem nu contact op voor een kennismaking!

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.