Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Online marketing strategie

Jouw succes begint met een sterke online marketing strategie

Bij ons geloven we in de kracht van een doordachte online marketingstrategie. Waarom? Omdat het het fundament vormt voor het aantrekken van de juiste potentiële klanten en het stimuleren van duurzame groei.

 

We begrijpen dat de digitale wereld voortdurend evolueert en dat het essentieel is om proactief en innoverend te blijven om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om een strategie te ontwikkelen die niet alleen effectief is op korte termijn, maar die ook duurzame groei op lange termijn mogelijk maakt. Bij ons staat het leveren van meetbare resultaten daarom ook centraal.

 

Wil je een frisse blik op jouw marketinginspanningen om de potentie op korte, en lange termijn in kaart te brengen? Laat ons dan eens met je meekijken.

Onze methodiek voor het bepalen van jouw online marketing strategie

Scorecard Online Klik

Bij Online Klik gaat online marketing verder dan het lanceren van online campagnes; we streven naar algehele bedrijfsgroei. Hoewel vaak de aandacht uitgaat naar individuele prestaties van kanalen zoals Google Ads, Meta en LinkedIn, benadrukken we dat het cruciaal is om eerst het fundamenten te leggen, zoals de website en metingen, voordat we de focus op prestaties kunnen leggen. Anders zonde van het budget, nietwaar?

 

Daarom starten we met een digitale vragenlijst om inzicht te krijgen in jouw bedrijf. Met behulp van de antwoorden op de vragenlijst en onze interne analyses ontwikkelen we een strategische scorecard, die duidelijk maakt waar de grootste kansen en impact-makers liggen. De scorecard stelt ons in staat om de juiste kansen te identificeren, om vervolgens te bepalen aan welke knoppen we gaan draaien.

KPI's & doelstellingen: Hoe staan we er momenteel voor? Waar willen we naartoe? Hoe gaan we dit doen?

Staat de basis goed? Dan kunnen we de doelstellingen met bijbehorende KPI’s bepalen. Wij komen met een strategie die impact maakt en waarmee we samen de volgende stap in jouw groeiproces gaan zetten. De strategie implementeren we daarna ook. Onze strateeg zet de lijnen uit en onze experts helpen je verder. We hebben dus een complete én concrete oplossing voor jouw bedrijf.

 

De implementatie kan bij het interne team neergelegd worden (wanneer je zelf online marketing specialisten in dienst hebt) of in een vorm waarbij we experts vanuit Online Klik aanhaken. In beide gevallen dragen wij zorg voor een periodieke meting en reflectie op de doelstellingen en zorgen ook voor bijsturing hierop.

Google ads voordelen

Wat kan je van ons verwachten?

Wij zijn jouw partner die met je meedenkt voor het realiseren van meer groei. We kijken verder dan online campagnes, de groei van jouw business staat bij ons centraal. Bij Online Klik beloven we een samenwerking dat gebaseerd is op transparantie, eerlijkheid en vertrouwen. We zijn betrokken en behulpzaam en geloven erin dat je samen als team het verst komt. Sparren is hierbij een belangrijk onderdeel. We initiëren strategische sessies om met elkaar te sparren en zetten de hieruit voortvloeiende actiepunten uit. We bepalen gezamenlijk de strategie om verder te groeien.

Awards en partnerships

Doe het goed, of doe het niet. Zo denken wij sinds onze oprichting over onze werkzaamheden en over onze bedrijfscultuur. We maken ons namelijk hard voor de groei van onze klanten. Want zonder onze klanten groeien wij zelf ook niet. We streven naar succesmomenten en onze passie voor het vak mag erkend worden. Hieronder een verzameling van onze enkele van onze awards & partnerships.

Jouw weg naar online succes

Sta jij open voor een samenwerking waarbij we gezamenlijk keuzes maken om jouw bedrijf te laten groeien? Dan kunnen we ver komen! We vertellen je graag meer over onze aanpak en wat je allemaal kunt verwachten wanneer je met ons samenwerkt. Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar een doeltreffende online marketing strategie die jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes brengt!

Nicky Samijn

Head of Growth

Een op maat gemaakte strategie voor jou

Ontdek hoe onze strategen jouw bedrijf kunnen laten groeien door een strategie te ontwikkelen die specifiek is afgestemd op jouw doelen en behoeften. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Een online marketing strategie verschilt niet veel van een algemene bedrijfsstrategie, behalve dat je je enkel richt op al je online activiteiten en de online kanalen die je tot je beschikking hebt. Je bepaalt hiermee de doelstellingen van je online marketing op korte en lange termijn en de middelen die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Je brengt jouw online marketing inzet in beeld, zodat je weet waar je prioriteiten liggen en welke richting je op gaat. Dit geeft je inzicht en houvast.

Het opstellen van een online marketing strategie is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wil bereiken en hoe je dat gaat doen. Er zijn vele mogelijkheden om online marketing in te zetten. Dit kan zorgen voor onzekerheden en keuzestress. Een goed doordachte online strategie geeft handvatten en helpt je met het maken van lastige beslissingen over je online aanwezigheid. 

Een online marketing strateeg kijkt naar de kanaalverdeling en het totale plaatje. Onze online marketing strategen staan als het ware tussen bedrijven en de consultants in. Ze zorgen voor de voortgangsbewaking en checken periodiek of je op koers ligt om jouw doelstelling te behalen. Onze online marketing strateeg is jouw vertrouwenspersoon en checkt hoe de samenwerking gaat. Deze persoon is jouw sparringpartner en zorgt voor een doorvertaling van de consultant naar jou en andersom.