Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

E-mailmarketing

Social team Online Klik

E-mailmarketing

Op zoek naar nieuwe manieren om (potenti√ęle) klanten aan jouw merk te binden? Maak kennis met de kracht van e-mailmarketing. Vergeet het concept van vervelende,¬†algemene¬†nieuwsbrieven en stel je open voor een kanaal dat √©cht het gesprek aangaat.¬†E-mailmarketing is namelijk zoveel meer dan dat!¬†Wanneer het op de juiste manier ge√Įmplementeerd wordt voelt het aan als een gesprek tussen vrienden:¬†het vertrouwen opbouwen en elkaar weten te vinden wanneer het nodig is.¬†

 

Wij helpen jouw bedrijf met het cre√ęren van automatiseringen en gepersonaliseerde flows met behulp van jouw first-party data. Meer betrokkenheid. Meer winst. Profiteer van onze expertise met e-mailmarketing en ga je concurrenten voorbij.¬†

E-mail marketing voor jouw bedrijf‚Äč

Elke nieuwe klant, lead of prospect heeft jou tijd en (waarschijnlijk) geld gekost. Wanneer je niet achter een opvolging aangaat, is dat een gemiste kans. Het aantrekken van nieuwe klanten kost gemiddeld namelijk 5x meer dan het behouden van een bestaande klant. De hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen!

 

Het in stand houden van die relaties met klanten door het stimuleren van herhaald (koop)gedrag wordt retentie genoemd. In veel gevallen wordt hier nog maar weinig mee gedaan, terwijl dit stukken goedkoper is dan het aantrekken van nieuwe klanten. Het is dus ontzettend belangrijk om in contact te blijven met je huidige klanten.  Op het perfecte moment en liefst zo gepersonaliseerd mogelijk. Wanneer dit ook nog automatisch gebeurt, is het plaatje compleet. Dit is wanneer e-mailmarketing om de hoek komt kijken. 

E-mailmarketing software

Bij Online Klik geloven we dat e-mailmarketing meer is dan alleen het verzenden van berichten; het is het cre√ęren van een ervaring, het vertellen van verhalen en het opbouwen van authentieke verbindingen. Begrijpen dat elk bedrijf unieke wensen en behoeften heeft, hebben wij onze keuze voor e-mailmarketingsoftware met zorg gemaakt. Daarom werken wij momenteel met onderstaande platformen: MailChimp, ActiveCampaign en Klaviyo.

E-mailmarketing voor elke fase van de funnel

E-mailmarketing valt of staat bij een goede strategie. Simpel gezegd, als je geen solide e-mail strategie implementeert, laat je kansen liggen. Daar wil je toch niet aan denken?

 

E-mailmarketing draagt bij aan diverse doelstellingen van jouw organisatie: van een lead een klant maken, het aantal conversies verhogen, méér websiteverkeer, maar ook het verhogen van de klantloyaliteit. E-mailmarketing is inzetbaar binnen de gehele customer journey. Je verzamelt waardevolle data waarmee je jouw database kunt verrijken. Deze data kun je weer toepassen binnen je social media- of SEA-strategie om te zorgen voor cross-channel growth.

Mailmarketing bij Online Klik? Zo doen we dat!

Bij Online Klik geloven we in samenwerking. Onze slogan is ook niet voor niks: Team up, Power up. Met jouw passie voor het bedrijf en onze expertise voor mailmarketing, kunnen we het maximale eruit halen! Dat betekent wel dat we jouw hulp nodig zullen hebben tijdens het gehele proces. Want zeg nou eerlijk: wie kent de doelgroep beter dan jijzelf? Maar hoe zit het proces nou precies in elkaar? 

Samen bepalen we duidelijke doelen, identificeren we je doelgroep, kiezen we het juiste platform, defini√ęren we de boodschap en stellen we realistische budgetten op. We richten ons op de hele funnel en bedenken een plan van aanpak op basis van een brainstormsessie.¬†

We hechten altijd veel waarde aan een solide basis. Daarom zorgen we altijd voor een set-up met de volgende kernstappen:

 

  • Template ontwerpen met visuele impact
  • Conversies instellen voor meetbaarheid
  • Koppelingen met andere tools maken

Nu is het tijd om de strategie tot leven te brengen. In het e-mailsysteem cre√ęren we geavanceerde automatiseringen en zorgen we voor een naadloze import van de contactpersonen. Deze gaan we tevens ook segmenteren voor optimaal resultaat.¬†

We hechten waarde aan een vlekkeloze overgang. Voordat we de livegang realiseren, vinden we het belangrijk dat jij net zo comfortabel bent met het systeem als wij. Daarom bieden we, indien gewenst, een trainingssessie aan voor het mailsysteem. Tijdens deze training laten we niet alleen zien hoe je het systeem effectief kunt gebruiken, maar geven we ook een blik op de flows die we hebben gecre√ęerd.

De kop is eraf! We activeren de automatiseringen en beginnen met het verzenden van doelgerichte nieuwsbrieven. Elke mail is een stap naar jouw gestelde doelen, en we streven naar maximaal resultaat met elke verzonden boodschap.

Na de lancering zitten we natuurlijk niet stil. We blijven actief ontwikkelen en verbeteren, altijd zoekend naar nieuwe kansen en mogelijkheden om jouw e-mailmarketingstrategie naar nieuwe hoogten te tillen. Samen blijven we groeien, leren en succesvol zijn.

Zij gingen je voor

Wij weten hoe uitdagend het is om écht contact te maken met je doelgroep in een oververzadigde markt. Dat is precies de reden waarom wij niet de focus leggen op generieke mails, maar juist op e-mails die gepersonaliseerd zijn voor specifieke doelgroepen. Zo behalen we de hoogste ratio’s en ROI’s. Vind je het allemaal nog wat theoretisch en abstract? Bekijk dan eens onze case!

slaapfabriek-case-header

De-Slaapfabriek

De-Slaapfabriek is een sterk groeiende onderneming met een ruim assortiment aan onder andere boxsprings, bedden, matrassen en andere slaapartikelen. Waar we voorheen alleen Google Ads en social advertising inzetten, zetten we nu ook ActiveCampaign in als marketing automation tool om (potenti√ęle) klanten bekend te maken met het aanbod. In deze case nemen we je mee door enkele automations die we hebben toegepast.

Wij zorgen dat jouw e-mail strategie klikt

Een nieuwsbrief versturen is niet zo moeilijk, maar het op de juiste manier inzetten van e-mailmarketing is dat wél. Wil jij ook starten met het opzetten van (automated) e-mailcampagnes, maar heb je geen idee hoe je dit in kan richten en wat de mogelijkheden zijn? Schroom niet om eens vrijblijvend te bellen met één van onze e-mailmarketing specialisten of daag ons hieronder uit. Wij helpen jou als e-mailmarketing bureau maar al te graag!

Lars Buytendijk

Social advertising & e-mail specialist

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.