E-mail marketing

E-mail marketing

Top of mind blijven bij je klanten of (nieuwe) klanten aan jouw merk binden? Dan is e-mail marketing het ideale kanaal. Het is een relatief goedkoop en effectief communicatiemiddel om klanten betrokken te houden en tegelijkertijd je omzet te verhogen. Om dat voor elkaar te krijgen, werken wij met onderstaande e-mailmarketing tools.

MailChimp
ActiveCampaign

Blijf relevant en top of mind

Met e-mail marketing kun je jouw (nieuwe) klanten eenvoudig en direct benaderen met een nieuwsbrief. Afhankelijk van wat jij de klant kan bieden, is het een ideale manier om bijvoorbeeld acties te promoten, nieuwe producten uit te lichten of belangrijke informatie te delen over je diensten.

Dat wil echter niet zeggen dat je zonder plan in het wilde weg e-mails moet gaan versturen. Als je niet de juiste snaar raakt bij je (potentiële) klanten, zullen zij niet tot actie overgaan. Niet alleen dat: het kan ook tot irritatie leiden en dat wil je uiteraard voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je boodschap aansluit bij de behoefte van de ontvanger! Hoe beter je boodschap is afgestemd op het profiel van de klant, des te succesvoller zal je email marketing zijn.

De customer journey

De customer journey van een klant bestaat uit de See-Think-Do-Care fase. Hier kun je met jouw email marketing strategie goed op inspelen! We brengen van tevoren in kaart in welke fase jouw klanten zich bevinden, zodat we met de juiste e-mail marketing strategie van start gaan. Veelal valt e-mailmarketing in de Care-fase, waarin je jouw huidige (trouwe) klanten wil blijven binden en boeien. Je onderhoudt het contact met je klanten en stimuleert bijvoorbeeld herhaalaankopen.

Zeker net zo belangrijk voor e-mailmarketing is de Do-fase. In deze fase kun je bijvoorbeeld mensen aanspreken die hun winkelmandje hebben verlaten en daardoor hun aankoop niet hebben afgerond.

Email marketing uitbesteden

Het opzetten van e-mailcampagnes kost relatief weinig tijd en kunnen heel rendabel zijn voor je bedrijf. Wil jij ook starten met het opzetten van e-mailcampagnes, maar heb je geen idee hoe je dit in kan richten en wat de mogelijkheden zijn? Schakel dan een email marketing bureau in voor het uitbesteden van jouw email marketing. Neem geheel vrijblijvend contact met onze email marketing specialist op. Wij helpen je graag!

Daag jij ons uit?
Lisanne
Lisanne Spaargaren
Social Advertising & E-mail Specialist