Online Klik

Marktplaats Adverteren

Marktplaats adverteren

Met ruim 8 miljoen unieke bezoekers maandelijks is Marktplaats.nl een grote speler in Nederland. 40% van de Nederlanders gebruikt Marktplaats zelfs in hun zoektocht naar de producten waar ze naar op zoek zijn. Verder is het een leuk feitje dat de Marktplaats app zelfs op meer dan 6 miljoen telefoons is geïnstalleerd.

Waarom zou je op Marktplaats adverteren?

Je zou misschien denken dat veel mensen die op Marktplaats.nl oriënteren op zoek zijn naar tweedehands producten. Dat is vaak ook zo, echter zijn ze ook gewoon op zoek naar nieuwe producten. Een nieuw product afnemen behoort dan dus ook gewoon tot de mogelijkheden. Het gaat erom dat je opvalt met jouw advertentie tussen alle andere advertenties en ervoor zorgt dat de zoeker op jouw website terechtkomt. Mensen die immers speuren op Marktplaats zijn vaak mensen die al van plan zijn om een aankoop te doen. Maar waarom zou je nou adverteren op Marktplaats.nl?

 

  • Admarkt (Marktplaats Advertenties) heeft doorgaans een actie waarmee je een gratis starttegoed krijgt – ideaal dus om een pilot te draaien met Marktplaats advertenties.
  • Marktplaats wordt dagelijks door meer dan een miljoen bezoekers bezocht
  • Je betaalt alleen per klik.
  • Advertenties staan boven alle gratis advertenties en blijft daar ook staan zolang het budget niet op is.
  • Het is een additioneel kanaal buiten de bekende kanalen.

Hoe adverteer je op Marktplaats.nl

Net als bij alle andere Marketplaces heb je voor Marktplaats advertising een feed nodig die voldoet aan de eisen van Marktplaats.nl. Via een API-koppeling plaats je vervolgens alle producten, die je vooraf hebt geselecteerd, snel live als advertentie. Je kan vooraf ook per product of categorie bepalen wat het CPC-bod is dat wordt geboden. Uit onze ervaring kun je vaak al voor €0,01 of €0,02 CPC veel volume genereren. Dit is wel sterk afhankelijk voor wat voor productcategorieën je advertenties gaat inzetten. Tot slot wordt je aanbod real-time aangepast via de API-koppeling. Mocht een product dus onverhoopt uit voorraad gaan, zal de advertentie ook direct offline komen te staan.

2ehands.be

Mocht je ook in België actief zijn, dan is het interessant om ook eens naar 2ehands.be te kijken. 2ehands.be is min of meer het Belgische broertje van Marktplaats.nl voor de Vlaamse regio. Met maandelijks ca. 3,2 miljoen bezoekers is dit ook geen klein platform. Daarnaast gelden dezelfde voordelen als op Marktplaats.nl en is de feed die je voor Marktplaats.nl gebruikt ook compatibel voor 2ehands.be.

Adverteren op Marktplaats of 2ehands.be

Benieuwd hoe jij naast jouw ‘reguliere’ advertentieplatformen nog extra verkopen kan genereren?  Online Klik helpt je jouw aanbod zo optimaal mogelijk online te zetten, een waterdichte strategie te creëren én je omzet verder te vergroten. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

Robin der Kinderen

Teamlead SEA

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.