Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is een product van Google waarmee je alle activiteiten rondom je website kunt meten. “Meten is weten” is niet voor niets een veel uitgesproken oneliner in de online marketing wereld. Het bijhouden en analyseren van webstatistieken is nodig om je online marketing werkzaamheden de juiste sturing te geven en winstgevende optimalisaties te maken. Wil je echt resultaat boeken met je website? Dan is Google Analytics onmisbaar!

Wat kun je ermee?

Ontzettend veel en het is nog gratis ook! Zo veel zelfs dat deze pagina daar veel te lang voor zou worden (en dat komt de gebruikerservaring weer niet ten goede). Daarom houden we het kort en overzichtelijk. Met behulp van Google Analytics kun je onder andere:

 

  • Analyseren hoe mensen navigeren op je website;
  • Zien hoeveel mensen een bepaalde pagina hebben bezocht;
  • Doelen en e-commerce waarde doormeten, waardoor je precies weet hoe rendabel elk kanaal is;
  • Zien waar je bezoekers vandaan komen.
 

Je kunt ook makkelijk zien hoeveel producten je hebt verkocht of via welk online kanaal je de meeste leads of omzet binnenhaalt. Heb je een Google Ads account? Dan kunnen beide accounts met elkaar gekoppeld worden, zodat je Ads data in Analytics verzameld worden.

Google Analytics implementatie

Google Analytics uitbesteden? Wij verzorgen voor jou de (e-commerce) Google Analytics implementatie en zorgen voor de juiste koppeling tussen Google Ads en Analytics. Heb je hulp nodig met het implementeren van Google Analytics en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan contact op met een Google Analytics bureau. Onze Google Analytics specialist Roel helpt je hier graag bij!

 

Julian de Rozario

Data analist

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.