Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Vergroot je online zichtbaarheid met channable

Alle Affiliate platformen, vergelijkingssites en marktplaatsen komen binnen handbereik met Channable. Het is een datafeed tool waarmee je producten kunt aanbieden op diverse websites. Daarmee verhoog jij de online zichtbaarheid van jouw productcatalogus.

Van Datafeed naar optimale zichtbaarheid

De productcatalogus bied je aan in de vorm van een datafeed. De webdeveloper van de website kan de feed in basisvorm bij je aanleveren. Platformen als Google Shopping, Bol, Marktplaats, Beslist, Amazon en Ebay hebben echter specifieke eisen waaraan de productcatalogus moet voldoen. Dit doen zij omdat ze zo relevant mogelijk willen zijn voor hun bezoekers. Wil je optimaal zichtbaar zijn op ieder kanaal, dan dient de datafeed aangepast te worden naar de eisen van het platform. Dit is waar Channable komt kijken. Met Channable kun je de datafeed ombouwen zodat deze aan de eisen voldoet van een kanaal. Het kost even tijd om alles aan te passen, maar wanneer alle waarden correct zijn ingevuld ben je ready to go.

Wil je niet de gehele productcatalogus tonen op andere platformen? Dat is mogelijk. Je kan ervoor kiezen om een selectie te maken van de producten die je wilt tonen, door regels in te stellen. Deze regels kun je ook gebruiken om mogelijk missende waardes in te vullen.

Heb je een nieuw product? Dan neemt Channable dit product mee in de eerst volgende synchronisatie. Zo blijft je productcatalogus, ook binnen Channable, altijd up-to-date.

Google Ads features

Naast dat Channable datafeeds omtovert tot bruikbare productcatalogussen, heeft de datafeed tool ook extra features voor Google Ads. Zo kunnen Shopping of Search campagnes gemakkelijk opgebouwd worden. Dit is super handig wanneer je te maken hebt met grote hoeveelheden producten. Campagnes, advertentiegroepen en advertenties kunnen aangemaakt worden op basis van kenmerken uit de datafeed. Dit resulteert in een strakke set-up die automatisch nieuwe campagnes opbouwt wanneer producten toegevoegd worden aan de catalogus.

Kom eens langs voor een kop koffie, wij adviseren je graag over de mogelijkheden van Channable.