Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Data dashboarding

Data dashboarding

Alle beslissingen vallen of staan met het inzichtelijk maken van data. Een beslissing die niet gebaseerd is op data, is namelijk geen gegronde! Tegenwoordig is er van alles mogelijk op het gebied van Artificial Intelligence (AI), combineren van databronnen en analyses. Maar… wat heb je aan al die data als je het niet overzichtelijk weer kunt geven? 

Je data inzichtelijk maken in een dashboard

Om je data te kunnen analyseren, moet het inzichtelijk gemaakt worden in een data dashboard. Het opzetten van zo’n dashboard kost even tijd, maar daarna zal het zichzelf zeker terugwinnen. Het analyseren van data kost dan namelijk een stuk minder tijd. Ook aan het bijwerken van de data ben je geen tijd kwijt. Het dashboard bevat actuele data en daarnaast is het dashboard 24/7 beschikbaar, zodat jij ten alle tijden up to date bent van de stand van zaken van jouw business!

 

Onze data dashboards worden opgebouwd in Google Looker Studio of Microsoft PowerBI. Het is een heuse battle binnen het marketing landschap tussen deze twee tegenhangers! De keuze tussen deze tools hangt af van jouw voorkeur. Wanneer je gebruikmaakt van diensten zoals Social Advertising en Google Ads, is Looker Studio een logische keuze vanwege de eenvoudige koppelingen die gemaakt kunnen worden. 

Looker Studio: diverse integraties

Met Looker Studio kun je moeiteloos gegevens vanuit diverse bronnen laden en deze op een eenvoudige manier combineren. Stel je voor dat je jouw Facebook-gegevens naast je Google Analytics-data kunt plaatsen om inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende advertenties. Dit is voor ons dagelijkse kost. Wij presenteren deze gegevens in een overzichtelijk formaat en begeleiden je zelfs maandelijks door de resultaten. Je hoeft je niet bezig te houden met het interpreteren van het dashboard; dat doen we samen!

Looker Studio Dashboard

PowerBI: snel en geavanceerd

Wil je een breder scala aan databronnen benutten, koppelen en rapporteren? Zoals een e-commerce platform zoals Shopify, je CRM systeem of je voorraadbeheersysteem, dan is het aan te raden om voor PowerBI te kiezen. Hiermee kunnen we al je data op één plek visualiseren, inclusief dashboards over je financiën, online marketingkanalen én de resultaten van onze analyses op maat. Daarnaast zijn er meer visualisatie toepassingen in PowerBI en de snelheid ligt ook net wat hoger met het inladen van de dashboards. 

Power Bi dashboard

Gepersonaliseerd dashboard, afgestemd op jouw wensen

We hebben al een breed scala aan dashboards mogen ontwerpen voor onze klanten, ieder afgestemd op unieke behoeften. Iedere branche, sector, doelgroep of bedrijfsvoering vraagt namelijk om een ander soort dashboard! 

Op zoek naar andere inzichten? Wij zijn er zeker van dat we je óók daarbij kunnen helpen. Onze data specialisten houden wel van een uitdaging. 

Data-team Online Klik

Dit kun je verwachten van een data dashboard

Onze data dashboards van Online Klik:

✔  Worden op maat gemaakt door onze experts, aanpasbaar op jouw feedback;

✔  Zijn afgestemd op e-commerce of leadgeneratie, afhankelijk van jouw bedrijfsdoelen;

✔  Geschikt voor elke branche en sector;

✔  Bieden inzicht in de resultaten van diverse kanalen, met behoud van synergie;

✔  Vormen een waardevol instrument voor zowel onze consultants als voor jou als klant!

Toe aan een handvat voor jouw beslissingen?

Laat ons een dashboard voor je maken! Maar… naast dat we jouw data inzichtelijk én overzichtelijk voor je willen maken, willen we samen met je groeien. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je strategie, data analytics, dashboarding, of “gewoon” met je online marketing activiteiten? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag onder het genot van een kop koffie hoe we samen dat stapje extra kunnen zetten. 

Julian de Rozario

Data analist

Daag jij onze data-specialisten uit?

Optimaliseer jouw inzichten vandaag! Ontvang nu jouw op maat gemaakt data dashboard voor een slimmere besluitvorming.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.