Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Blog

Waarom video marketing onderdeel moet zijn van jouw strategie!

Lappen met tekst wanneer je belandt op de landingspagina van dat ene product of dienst waar je naar zocht. Je denkt bij jezelf, hier heb ik toch helemaal geen tijd voor? Dit onthoud ik nooit! Maar je wilt wel in één oogopslag weten hoe je het product gebruikt of wat precies de voordelen van een dienst zijn. Video content is hier de perfecte oplossing voor! 90% van de personen die een productvideo bekijken, zegt namelijk dat het helpt bij het maken van de aankoopbeslissing, daarnaast is 64% van de consumenten eerder geneigd om daadwerkelijk over te gaan tot aankoop van een product na het zien van een productvideo. Het wordt dus de hoogste tijd dat ook jij video content gaat laten maken!

Inhoudsopgave

Waarom video content een steeds groter onderdeel wordt van ons leven

Dagelijks worden we overspoeld met informatie. De notificaties, tweets en updates vliegen ons om de oren. Om ervoor te zorgen dat we niet gek worden gaan we filteren. En wat blijkt? Inderdaad, video’s! De video’s vallen op, blijven hangen in ons brein en na 72 uur weet 60% van de kijkers nog waar de video over ging. Dit tegenover maar 10% van de lezers van statische tekst. Video content inzetten voor jouw marketing strategie is dus heel erg logisch, je valt ermee op en jouw boodschap blijft langer hangen bij je doelgroep. Hieronder staan nog een aantal indrukwekkende statistieken omtrent video content beschreven:

 

  • Mensen besteden 2.6x meer tijd op een pagina met video content dan een pagina zonder video content
  • 76% van de bedrijven die video marketing gebruiken, zagen een toename in verkeer dankzij video
  • 1 minuut aan video content staat gelijk aan 1.8 miljoen woorden
  • De kans is 53x groter dat je verschijnt in Google wanneer je video content gebruikt op je website
  • 57% van de consumenten geeft aan dat video’s hen meer vertrouwen geeft om het product online te kopen
  • Het toevoegen van video content aan jouw e-mails kan de klikratio met 300% verhogen

Waarom jij moet beginnen met het inzetten van video marketing binnen jouw bedrijf

Ben je nog steeds niet overtuigd? Dan staan hier nog 5 redenen opgesomd waarom jouw bedrijf video content echt moet gaan inzetten in de marketing strategie.

 

1. Branding

Video marketing is de ideale manier om ervoor te zorgen dat men jouw merk gaat kennen. Vele kijkers kunnen het onderwerp van de video nog benoemen en zelfs het bedrijf achter de video content bleef niet onopgemerkt. Het is daarom van groot belang dat de video’s jouw huisstijl dragen en het logo duidelijk naar voren komt. Op deze manier creëer je een top-of-mind positie bij jouw doelgroep. 

 

2. Storytelling

Met behulp van storytelling maak je de boodschap authentiek en geloofwaardig voor de ontvanger. Video draagt bij aan het raken van de juiste snaar en het opwekken van een emotie. Mensen verwachten meer en meer relevante verhalen. Een goed verhaal vertelt waarom je doet wat je doet en wat jij voor de ander kan betekenen. Het biedt de kans om je imago dichterbij de identiteit te brengen. Met storytelling breng je jouw product, dienst of merk daadwerkelijk tot leven.

 

3. Vergroot het vertrouwen

Wanneer je een band opbouwt met jouw doelgroep is het vertrouwen van groot belang. Video’s voelen transparanter en eerlijker aan dan een lange lap tekst zoals deze. Video content is een goede manier deze vertrouwensband op te bouwen. 

 

4. Meetbare succes!

Vele platforms bieden de mogelijkheid om het gedrag, de interactie en de prestaties van jouw video content nauwkeurig te meten. Zo heb je een duidelijk inzicht in welke video’s goed worden ontvangen en welke video’s her en der wat aanpassingen vergen, waarna deze perfect aansluiten op de behoeftes van de doelgroep. 

 

5. Verhoogt het verkeer naar je website

Het plaatsen van je video’s verspreid over verschillende platformen zoals YouTube, LinkedIn, Facebook en Twitter verhoogt het verkeer naar je website en maakt jouw klanten bewuster van je producten en diensten. Social media video content biedt de mogelijkheid gebruik te maken van een call-to-action en het plaatsen van een link in de beschrijving van de video. Hierdoor geef jij jouw klanten gemakkelijk toegang tot jouw website.

Vormen van video content welke jij kunt toepassen binnen jouw video marketing strategie

 

Bedrijfsvideo’s

Een bedrijfsvideo geeft prospect werknemers en consumenten een kijkje binnen het bedrijf. 30% van de actieve werkzoekende noemt de bedrijfscultuur als hun belangrijkste reden om te solliciteren bij een bedrijf.

 

How-to video’s

How-to video’s is een video marketing trend dat de consument stap voor stap toont hoe ze een product dienen te gebruiken of gebruik gereed dient te maken. How-to zoekopdrachten op YouTube stijgen jaarlijks met 72%.

 

Demo video’s

Demo video’s zijn gericht op de kijker om de meerwaarde van het product te tonen. 73% van de kijkers van video content geeft aan dat de kans groter is dat ze overgaan tot een aankoop.

 

Testimonials

Testimonials geven aan hoe het product of dienst een meerwaarde is voor de consument. 90% van de consumenten leest een review voordat ze daadwerkelijk overgaan tot een aankoop.

Ook het beste uit jouw online marketing halen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die wij bieden, of wil je graag video content laten maken door een video marketing bureau? Neem dan gerust contact met ons op om te sparren over hoe video content een meerwaarde kan bieden binnen jouw marketing strategie!