Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Visualiseer je search ads met galerij advertenties

Wist je dat 75% van de smartphone gebruikers verwachten dat zij direct nuttige informatie vinden wanneer zij hun smartphone gebruiken? Om de stijgende verwachtingen van (potentiële) klanten te kunnen vervullen is Google constant bezig om hun producten te verbeteren. Ditmaal met galerij advertenties voor Google search campagnes. Het is een scrollbaar, visueel ingesteld advertentie format. 

Breng de search advertentie tot leven

(potentiële) klanten krijgen de benodigde informatie over producten en services direct bovenaan de pagina met zoekresultaten te zien. De afbeeldingen helpen bij het overbrengen van de juiste merkbeleving. Je kunt het merk namelijk direct onder de aandacht brengen met lifestyle-afbeeldingen en visuele content doorsturen naar de resultatenpagina. Hiermee breng je jouw search advertenties al op de resultatenpagina tot leven en leg je het eerste contact voordat iemand je website bezocht heeft.

Door het toevoegen van afbeeldingen aan je search advertenties neem je afstand van de concurrentie omdat deze pas lager in de zoekresultaten zichtbaar wordt. Dit verschil is voornamelijk zichtbaar op mobile devices.

Google ad

Mogelijkheden

Een galerij advertentie bestaat uit de gebruikelijke url, weergavepaden en drie koppen. Daarnaast kun je tot 

acht afbeeldingen toevoegen aan de search ad. De beschrijvingen worden aan de afbeeldingen gekoppeld in dit nieuwe format en mogen tot 70 karakters bevatten. Verder heb je de optie om een disclaimer toe te voegen zodat je nog meer informatie kwijt kunt in je advertentie. De disclaimer mag tot 2.500 karakters bevatten.

Beschrijving-galerij-advertentie

Bèta-fase

Op dit moment zijn galerij advertenties echter slechts in de bèta-fase beschikbaar in de volgende talen: Engels, Duits, Japans, Frans, Spaans, Nederlands, Portugees, Italiaans, Russisch, Zweeds & Pools. 

De exacte releasedatum van de Google galerij advertenties voor het grote publiek is nog niet bekend. Slechts een select aantal bedrijven heeft de beschikking tot deze nieuwe functie. Check jullie Google Ads account om te ontdekken of jullie al gebruik kunnen maken van de galerij advertenties!