UPDATE: Nieuwe opties binnen Google Mijn Bedrijf

UPDATE: Nieuwe opties binnen Google Mijn Bedrijf

Google zit niet stil! In juni was de ‘June 2019 core update’ en nu zijn er nieuwe opties binnen het Google Mijn Bedrijf account. Google houdt ons flink bezig en dat is maar goed ook, toch? Wij vertellen je meer over de nieuwe opties binnen het Google Mijn Bedrijf account. Spoiler alert: je kunt wat winnen!

Welkomstaanbieding

Heb jij een interessante welkomstaanbieding voor nieuwe klanten? Dit kun je vanaf nu inzetten binnen GMB. Er verschijnt een pop-up met een code of aanbieding die jij inzet om klanten te trekken. Stel, een bezoeker is op zoek naar een high-tea in Eindhoven. De mensen die jou hebben gevonden, worden op deze manier overgehaald om die high-tea bij jou te reserveren en niet bij een concurrent. Let op: dit kun je enkel instellen middels de Google Mijn Bedrijf-app en niet via je computer. Je kunt de aanbieding invullen onder ‘profiel’. Je ziet vervolgens de welkomstaanbieding staan.

update google mijn bedrijf welkomstaanbieding

Als je klikt op de foto dan zie je het volgende scherm

update google mijn bedrijf

Hier kun je alles specificeren voor jouw welkomstaanbieding. Alles ingevuld? Dan kun je de welkomstaanbieding publiceren.

Wat is jouw korte naam en URL?

Het wordt nu makkelijker om klanten naar je website te sturen met de korte naam en URL. Wees er snel bij, want als iemand anders jouw gewenste naam kiest, dan heb je pech. Het is goed om direct actie te ondernemen, zodat de gewenste naam nog vrij is. Dit kun je instellen via ‘home’ of ‘informatie’ onder de noemer: korte naam van profiel.

update google mijn bedrijf korte naam en url

Je kunt de korte naam niet oneindig vaak wijzigen. Kies meteen de juiste naam, want je kunt het maar drie keer per jaar wijzigen. Waarom zou je deze functionaliteit gebruiken? Op deze manier kun je iemand eenvoudig een review laten schrijven over je bedrijf.

Promotiemateriaal

Promotiemateriaal bestellen voor jouw vermelding? Dat kan in de vorm van posters en stickers. Wat staat er dan op dit promotiemateriaal? Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van een review, plaatsen van een boeking of een uitnodiging om jouw bedrijf te volgen. Nederland moet nog even wachten, want momenteel is het enkel uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te bestellen.

update GMB omslagfoto

Geef je bedrijf een persoonlijk tintje

Dit is niet echt een nieuwe optie, maar niet iedereen maakt er al gebruik van. Heeft jouw Google Mijn Bedrijf profiel al een omslagfoto? Zo niet, shame on you! Facebook begon als eerste met een omslagfoto, zo volgde LinkedIn en Google Mijn Bedrijf. Met een omslagfoto maak je je bedrijfsprofiel visueler en je laat je identiteit als bedrijf beter naar voren komen. Dat kan door middel van een teamfoto of bedrijfslogo. Op Facebook kun je tekst toevoegen aan je omslagfoto, maar dat is nu nog niet mogelijk binnen Google Mijn Bedrijf. We verwachten dat deze feature later komt, zodat jij je bezoeker extra informatie kunt bieden over je product of dienst.

Wil jij een badge verdienen?

Wil jij beloond worden met een badge? Dan moet je nog even wachten, want deze nieuwe optie komt pas in het derde kwartaal van 2019. Google wil goed presterende en populaire bedrijven gaan belonen door middel van een badge. Behoor jij tot de top vijf procent bedrijven binnen een categorie? Dan maak jij kans op een badge. Op deze manier word je als lokaal bedrijf gestimuleerd om extra je best te doen. Op basis waarvan maakt Google een keuze? Dat geven ze nog niet aan, maar wij raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van alle functionaliteiten binnen je Google Mijn Bedrijf account. He is voor je potentiele klant fijn als je profiel up-to-date is. Dit kun je doen door wekelijk een Google Post te schrijven en Google Reviews te verzamelen.

Is jouw GMB account helemaal up-to-date of is er nog werk aan de winkel? Wij willen in ieder geval graag beloond worden door Google door middel van een badge, jij ook?