Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

SEO Tips: Afbeeldingen optimaliseren voor Google

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Google is het daar mee eens  en vindt het ook prettig als jij je afbeeldingen optimaliseert. Wanneer je een website hebt, zorg je er voor dat er geoptimaliseerde teksten op je website staan. Heb je dat nog niet? Dan schakel je een online marketing bureau in die dit voor je uit handen neemt :). Hier gaat het vooral om tekstuele aanpassingen om je website pagina’s te optimaliseren.

Waarom zou je je afbeeldingen optimaliseren en hoe moet je dat doen? Wij geven je SEO tips over het optimaliseren van je afbeeldingen.

Optimaliseer je afbeeldingen

Heb je een website waarbij je producten verkoopt? Dan zijn de afbeeldingen erg belangrijk. Veel mensen kopen een product aan de hand van een foto. Je kunt hierbij denken aan een online webshop voor kleding, zoals jeans van het merk Levi. Er zijn zoveel verschillende wassingen, dan wil je de foto wel eerst zien voordat je het koopt. De foto zegt alles! Wil je dat jouw afbeeldingen ook in Google Afbeeldingen hoog ranken? Zorg er dan voor dat de afbeeldingen op je pagina geoptimaliseerd zijn. Zo heeft Hubspot afgelopen augustus een artikel gepubliceerd waarin zij 45 visuele content marketing statistieken aan je laten zien. Daarin zeggen ze onder andere dat visuele afbeeldingen de belangrijkste content zijn voor het bedrijf.

Je wilt niet enkel zorgen voor conversies, maar ook een goede ranking in Google. Een hoge ranking in Google kan uiteindelijk resulteren in meer conversies. Het is dus een samenspel!

Waarom je afbeeldingen moet optimaliseren is nu duidelijk geworden. Maar hoe doe je dat? That’s the question! Wij geven je tips om er voor te zorgen dat jouw afbeeldingen goed ranken in Google Afbeeldingen.

Afbeeldingen comprimeren

Je hebt verschillende tools om je afbeeldingen te comprimeren. Je kunt hierbij denken aan Imagecompressor, Compressjpeg, Adobe, maar ook TinyPNG voor PNG afbeeldingen. De bestandsgrootte van je afbeeldingen worden in deze tools verkleind. De kwaliteit van je afbeelding gaat niet achteruit, alleen de bestandsgrootte wordt verkleind. Dit vindt Google erg prettig. Een te grote afbeelding kan een nadelige invloed hebben op de websitesnelheid. Handel preventief en zorg ervoor dat jouw afbeeldingen 100% geoptimaliseerd zijn.

‘Online marketing bureau Eindhoven’, pas je bestandsnaam aan!

‘Online marketing bureau Eindhoven’ is een voorbeeld van een bestandsnaam. Als je afbeeldingen maakt met je telefoon of camera, dan geeft je apparaat het bestand automatisch een naam. Een voorbeeld van een bestandsnaam is: ‘IMG_892367’. Wat zegt dit over je afbeelding? Klopt, helemaal niets! Optimaliseer daarom de naam van je bestand. Heb jij een foto van het PSV stadion in Eindhoven gemaakt? Dan geef je de afbeelding als naam: ‘Philips stadion Eindhoven’. Op deze manier weet Google wat er op de afbeelding staat.

philips-stadion-eindhoven

Ben je dan klaar? Nee, je kunt de afbeelding ook een titel tag en alt-tag meegeven. Tijdens het uploaden van je afbeelding kun je dit heel handig invoeren. Als een bezoeker dan met de muis over de afbeelding gaat, ziet hij of zij de titel van de afbeelding. Over de alt-tag vertellen we je graag wat meer, dit is één van de belangrijkste tips!

Heb jij al een alt-tag toegevoegd aan je artikel?

De alt-tag, wie kent hem niet? Wanneer jij al intensief bezig bent met het optimaliseren van je afbeeldingen, dan klinkt dit als ‘muziek in je oren’. Maar kun je nog wat hulp gebruiken? Dan is de alt-tag wellicht nog onbekend voor je. Tot vandaag! Wat houdt een alt-tag in? Als je een alt-tag meegeeft aan de afbeelding, dan geef je een inhoud mee aan Google. Google is zover dat het tekst kan lezen, maar afbeeldingen lezen? Dat is nog wat lastig. Help Google daarom een handje, en jezelf, en voeg een alt-tag toe aan je afbeelding. Extra tip: Zorg ervoor dat deze overeenkomt met je zoekterm.

Hopelijk hebben wij je overtuigd waarom jij je afbeeldingen moet optimaliseren. Heb jij nog vragen over het optimaliseren van je afbeeldingen of teksten op je website? Wij helpen je graag!