Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Marktplaats.nl en 2ehands.be

Met ruim 8 miljoen unieke maandelijkse bezoekers is Marktplaats.nl een grote speler in Nederland. 40% van de Nederlanders gebruikt Marktplaats zelfs in hun zoektocht naar de producten waar ze naar op zoek zijn. Verder is het een leuk feitje dat de Marktplaats app zelfs op meer dan 6 miljoen telefoons is geïnstalleerd.

Waarom zou je op Marktplaats.nl adverteren? 

Je zou misschien denken dat veel mensen die op Marktplaats.nl oriënteren op zoek zijn naar tweedehands producten. Dat is vaak ook zo, echter zijn ze ook gewoon op zoek naar producten. Een nieuw product afnemen behoort dan dus ook gewoon tot de mogelijkheden. Het gaat erom dat je opvalt met jouw advertentie tussen alle andere advertenties en ervoor zorgt dat de zoeker op jouw website terecht komt. Mensen die speuren op Marktplaats zijn vaak mensen die immers al van plan zijn om een aankoop te doen. Maar waarom zou je nou adverteren op Marktplaats.nl?

  • Admarkt (Marktplaats Advertenties) heeft doorgaans een actie waarmee je een gratis starttegoed krijgt – ideaal dus om een pilot te draaien met Marktplaats advertenties
  • Marktplaats wordt dagelijks door meer dan een miljoen bezoekers bezocht
  • Je betaalt alleen per klik
  • Advertenties staan boven alle gratis advertenties en blijven daar ook staan zolang het budget niet op is
  • Het is een additioneel kanaal buiten de bekende kanalen

Hoe adverteer je op Marktplaats.nl? 

Net als bij alle andere marketplaces heb je een feed nodig die voldoet aan de eisen van Marktplaats.nl. Via een API-koppeling plaats je vervolgens alle producten, die je vooraf hebt geselecteerd, snel live als advertentie. Je kan vooraf ook per product of categorie bepalen wat het CPC-bod is dat wordt geboden. Uit onze ervaring kun je vaak al voor €0,01 of €0,02 CPC veel volume genereren. Dit is wel sterk afhankelijk van de soort productcategorieën waar je advertenties voor inzet. Tot slot wordt je aanbod real-time aangepast via de API-koppeling; mocht een product dus onverhoopt uit voorraad gaan, dan zal de advertentie ook direct offline komen te staan.

Relatie Marktplaats.nl en 2ehands.be

Mocht je ook in België actief zijn, dan is het interessant om ook eens naar 2ehands.be te kijken. 2ehands.be is min of meer het Belgische broertje van Marktplaats.nl voor de Vlaamse regio. Met maandelijks ca. 3,2 miljoen bezoekers is dit óók geen klein platform. Daarnaast gelden dezelfde voordelen als op Marktplaats.nl en is de feed die je voor Marktplaats.nl gebruikt ook compatibel voor 2ehands.be. 

Adverteren op Marktplaats.nl en/of 2ehands.be

Benieuwd hoe jij naast jouw ‘reguliere’ advertentieplatformen nog extra verkopen kan genereren? Online Klik helpt je jouw aanbod zo optimaal mogelijk online te zetten, een waterdichte strategie te creëren én je omzet verder te vergroten. Nieuwsgierig? Neem contact op met één van onze SEA specialisten!