Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Google met een zachte G: de meest gezochte zoektermen rondom Guus Meeuwis en zijn concerten

Na 18 jaar en 75 concerten breidt Guus er een eind aan: Groots met een zachte G vindt dit jaar voor de laatste keer plaats. In totaal vinden er nog negen concerten plaats in het mooiste stadion van Nederland. Als online marketing bureau uit Eindhoven zijn wij natuurlijk ook van de partij én zetten we Guus op onze eigen manier in het zonnetje. We hebben onderzoek gedaan naar veelgebruikte zoektermen in Google gerelateerd aan Guus en Groots met een zachte G. Welke nummers worden het hardst meegezongen? Welke voorbereidingen worden getroffen naar aanloop van het concert? En wat zijn feitjes die fans écht van Guus willen weten? 

Goed voorbereid naar Groots met een zachte G

Dat de fans van Guus goed voorbereid naar het concert gaan, blijkt wel uit de zoekopdrachten in  Google. Fans willen niets aan het toeval overlaten en zorgen ervoor dat ze alle songteksten kennen, zodat ze uit volle borst kunnen meezingen. Daarnaast wordt er veel gezocht naar de beste parkeerplekken rondom het stadion, zodat ze zonder stress kunnen aankomen en vertrekken. Mensen zijn ook erg benieuwd naar het programma van de avond: welke nummers zal Guus spelen, en in welke volgorde? Hier zijn enkele opvallende zoektermen die laten zien hoe grondig fans zich voorbereiden:

 • ‘Guus Meeuwis Brabant Songteksten’ – Misschien wel hét bekendste nummer van Guus. Als je het concert van Guus bezoekt, hoor je deze te kennen.
 •  ‘Nummers van Guus Meeuwis’ – Welke nummers speelt Guus eigenlijk allemaal? Waarschijnlijk alles wat je kent en meer. 
 • Guus Meeuwis De Weg Songtekst’ – Een van die nummers die je gewoon moet kennen. Deze parel uit zijn repertoire zorgt gegarandeerd voor kippenvel.
 • Hoelang duurt Groots met een zachte G?’ – Lang genoeg om je stem kwijt te raken. Gemiddeld zo’n drie uur vol plezier.
 • ‘Parkeren Guus Meeuwis’ – Altijd handig om te weten waar je je auto kwijt kunt.

De populairste nummers van onze Guus

Na een professionele carrière van bijna 30 jaar met meer dan 150 muzieknummers is het repertoire van Guus enorm. Hij stond met 22 nummers in totaal maar liefst 216 weken in de Top 40. Dit toont niet alleen zijn populariteit aan, maar ook de diversiteit en tijdloosheid van zijn muziek. Zijn hit ‘Brabant’ is dan geen Top 40-hit, maar het is wel officieus het volkslied van de provincie geworden, wat zijn culturele impact benadrukt. Ook de klassiekers ‘De Weg’ en ‘Dat komt door jou’ zijn populair en worden fanatiek in Google gezocht. Fans willen deze nummers uit volle borst meezingen tijdens de concerten. Dit zijn de meest gezochte nummers die laten zien welke liedjes echt onmisbaar zijn in zijn repertoire.

 • Brabant Guus Meeuwis’ – Het volkslied van Brabant, een absolute must-know.
 • Guus Meeuwis De Weg’ – Dit nummer is duidelijk een favoriet. 
 • Guus Meeuwis Dat komt door jou’ – Nee Guus, je hebt het echt aan jezelf te danken!
 • Guus Meeuwis Het is een nacht’ – Een klassieker die iedere fan moet kennen.
 • Guus Meeuwis Geef mij je angst’ –  Een lied dat kracht en kwetsbaarheid combineert. Een echte tranentrekker tijdens de concerten.
 • Guus Meeuwis Voor mijn Hart’ – Een wat minder bekend nummer, maar zeker de moeite waard.
 • Proosten Guus Meeuwis’ – Hef je glas en zing mee! Dit nummer zorgt voor een feestelijke sfeer en verbindt iedereen.

Graven met een zachte G

De echte fans kijken verder dan de professionele carrière van Guus. Ze willen alles weten over zijn persoonlijke leven, van zijn familie en huis tot zijn tatoeages en vermogen. Fans zijn nieuwsgierig naar de man achter de muziek, dit blijkt uit de vele zoekopdrachten in Google die gericht zijn op zijn privéleven. De roddels en het graven in het privéleven van Guus kunnen niet ontbreken. Hier zijn enkele veel gezochte termen die laten zien hoe diep de nieuwsgierigheid van de fans gaat:

 • ‘Guus Meeuwis Vrouw’ – Ja, Guus trouwde in 2022 voor de tweede keer, ditmaal met Manon. 
 • ‘Huis Guus Meeuwis’ – Altijd al willen weten waar hij woont? Je bent niet de enige. Wij zijn de commotie van 2020 niet vergeten! 
 • ‘Kinderen Guus Meeuwis’ – Hij heeft 4 kinderen, zouden ze net zo muzikaal zijn?
 • ‘Leeftijd Guus Meeuwis’ – Hij lijkt geen dag ouder te worden, maar voor de zekerheid, Guus is geboren in 1972.
 • ‘Vermogen Guus Meeuwis’ – Wat is de waarde van zo’n muzikale carrière? Daar zijn velen benieuwd naar, zo blijkt.
 • ‘Ex Guus Meeuwis’ – Ook beroemdheden hebben exen, en mensen willen er alles van weten.
 • ‘Broer Guus Meeuwis’ – Guus heeft één boer: Marc. 
 • ‘Guus Meeuwis Tattoo’ – Of Guus een tattoo heeft laat Google niet weten, wel zijn er diverse fans met een tattoo van Guus. 
 • ‘Waar woont Guus Meeuwis?’ – Nogmaals, mensen willen het graag weten. Privacy? Wat is dat?
 • ‘Guus Meeuwis Stopt’ – Geen paniek, Guus stopt met zijn concertreeks, maar niet met zijn zangcarrière.

Kortom, de fans van Guus gaan goed voorbereid op pad. Ze willen alles over hem weten, van zijn muziek tot zijn privéleven, en het nummer ‘Brabant’ wordt het hardst meegezongen. De laatste keer Groots met een zachte G belooft een groot succes te worden, met duizenden fans die samenkomen om afscheid te nemen van deze iconische concertreeks. De sfeer zal ongetwijfeld uitbundig zijn, gevuld met emoties, herinneringen en het vieren van de muziek die Guus Meeuwis zo geliefd maakt. Wij wensen iedereen die bij een van de concerten aanwezig zal zijn heel veel plezier toe en hopen dat deze laatste optredens een onvergetelijke ervaring zullen zijn voor alle aanwezigen!