Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Instagram TV: The next generation of video

Verticale Video’s

Waar Youtube draait om horizontale content, richt Instagram zich op verticale video’s. Dit is een logisch gevolg van het feit dat het platform draait om mobiele content, wat hiermee benadrukt wordt. Op dit moment worden verticale video’s gebruikt voor tijdelijke content op platforms als Snapchat en in Facebook- en Instagram stories, waarmee minder professionele content wordt gedeeld. Content dat via IGTV gedeeld wordt hoeft er dus niet helemaal gelikt uit te zien, wat betekent dat het uren editen van video’s verleden tijd is. De drempel voor bedrijven om video content te delen wordt hierdoor een stuk lager. In tegenstelling tot korte lengtes van video’s op Instagram, kun je op je IGTV kanaal video’s met een lengte tot één uur delen.

Vloggers en influencers

De grootste reden voor Instagram om het platform IGTV in het leven te roepen, is om vloggers en influencers meer mogelijkheden te bieden op het gebied van video. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat IGTV voor bedrijven geen interessant platform is. Naast het inzetten van influencers voor de promotie van je merk of je producten, is het vele malen gemakkelijker dan voorheen om potentiële klanten met video content te bereiken. Ook is het mogelijk een koppeling te maken met je Facebook achterban, waardoor de bekendheid en het bereik van je merk op Instagram enorm kunnen groeien.

Bereiken van je doelgroep

Net zoals Facebook is Instagram tegenwoordig een belangrijk medium voor bedrijven om op te adverteren. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk om het bereik van je video content in IGTV te vergroten door het opzetten van campagnes. Wel zit het in de lijn der verwachting dat deze mogelijkheid in de toekomst wordt toegevoegd.

Gebruikers van IGTV zien nu drie verschillende categorieën van video’s. De categorie ‘For You’ toont video’s die zijn gebaseerd op de interesses van de kijker. De categorie ‘Following’ toont video’s van de accounts die een gebruiker volgt en in de laatste categorie, ‘Popular’, staan video’s die door veel gebruikers worden bekeken. 

Het gebruiken van IGTV en het delen van relevante content voor jouw doelgroep zorgt in eerste instantie voor het vergroten van je bereik, terwijl tegelijkertijd volgers op IGTV ook automatisch worden toegevoegd aan je reguliere Instagram account. Dit biedt dus kansen in de groei van het aantal volgers van je account.

IGTV voor jouw bedrijf?

Interessant natuurlijk, zo’n nieuw platform, maar wat kan IGTV betekenen voor jouw bedrijf? Met 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers, is Instagram het snelst groeiende social media platform in Nederland. Het medium is voornamelijk populair onder Nederlanders tot 20 jaar, maar ook het aantal gebruikers in andere leeftijdscategorieën neemt snel toe. Tegelijkertijd zorgt video content voor de hoogste betrokkenheid binnen je doelgroep. De gemiddelde kijker van een video onthoudt 95% van een boodschap, terwijl slechts 10% van een boodschap wordt onthouden wanneer deze wordt gelezen. IGTV is daarom een geweldige toevoeging aan Instagram voor bedrijven om de doelgroep te bereiken met interessante video content, zonder veel tijd en geld kwijt te zijn aan het creëren van de content.

Wil je zelf aan de slag met de nieuwe functie van Instagram? Dan raad ik je aan om veel te testen en te experimenteren met content, om er achter te komen wat het beste werkt en welke content het meest aanslaat bij jouw doelgroep. Lijkt het je interessant om met Instagram of IGTV aan de slag te gaan, maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan eens contact op. Onze social specialisten helpen je graag verder!