Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Haak in op actualiteit met de inhaakkalender 2018

Inspiratie nodig voor je social content in 2018? Inhaken op feestdagen en actualiteiten is enorm populair. We naderen weer het einde van het jaar en dat betekent een nieuwe inhaakkalender 2018! Online Klik heeft een nieuwe inhaakkalender samengesteld waarin alle inhakers voor je op een rij staan. Belangrijke momenten op zowel nationaal als internationaal niveau staan erin. Door deze kalender te gebruiken weet je al ver van tevoren wat er gaat spelen en wanneer je slim op actualiteit kunt inspelen. Zo voorkom je verrassingen!

Inhaakkalender 2018: veel actualiteiten staan al vast

Veel actualiteiten van 2018 zijn nu al bekend en daarom kun je nu al nadenken op welke dagen van 2018 je wilt inhaken. In de perfecte wereld ben je als bedrijf in het bezit van een contentkalender waarin is opgenomen welke berichten je per kanaal gaat publiceren. Hierdoor kun je vooruit werken en wordt de kwaliteit van een bericht waarschijnlijk verhoogd. Wanneer je een planning maakt is het belangrijk in te spelen op datgene wat belangrijk is voor je klanten, volgers en fans.

Zo was het afgelopen week bijvoorbeeld Black Friday en Cyber Monday. Dit fenomeen is overgewaaid uit Amerika. Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Die dag zijn de meeste mensen vrij en leent zich bij uitstek voor een dagje shoppen. Het wordt dan ook beschouwd als de start van het seizoen voor de kerstaankopen waar duizenden mensen tegelijk gaan winkelen om de beste koopjes op de kop te tikken. Tegenwoordig is Black Friday ook niet meer weg te denken in Nederland. Bij vele winkels kun je op deze dagen inslaan voor de feestdagen met hoge kortingen. Uit onze ervaring blijkt dat inhaken op deze dagen zeker loont en je door slim inhaken zelfs nieuwe records kunt realiseren!

Inhaak-kalender-2018

Contentkalender

Om het meeste uit je inhaakkalender te halen raden wij aan deze inhaakkalender verder aan te vullen met specifieke actualiteiten voor jouw branche. Door je contentkalender voor 2018 verder uit te werken met deze inhaakkalender als basis kun je niets meer over het hoofd zien. Zo heb je een goede content planning en weet je precies welke berichten je komend jaar per kanaal gaat publiceren.

Laat je dus niet verrassen en hang deze kalender aan de muur. Download hier de inhaakkalender 2018 en ga direct aan de slag!

Tip: Haak enkel in op dagen die relevant voor jou zijn. Past een dag niet goed bij je branche? Doe er dan niets mee.

Meer weten over inhaken of de contentkalender?

Vraag je je af hoe je nou het meeste succes behaalt uit jouw social media kanalen en content planning? Wij helpen je hier graag mee. Neem contact met ons op!