Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Is Google Bard de gamechanger in online advertising?

In de afgelopen jaren heeft Artificial Intelligence (AI) zich in een razend tempo ontwikkeld en heeft het de potentie om talloze aspecten van ons dagelijks leven te transformeren. Een opmerkelijke doorbraak in dit domein is Bard, een geavanceerd Conversational AI-model ontwikkeld door Google. In dit blogartikel gaan we dieper in op de essentie van Google Bard, de werking ervan, het doel achter dit model, en de unieke kenmerken die het onderscheiden van andere AI-modellen.

Wat je kunt verwachten:

Wat is Google Bard?

Bard is ontworpen als een interface voor een LLM (Language Model) waarmee gebruikers kunnen samenwerken met generatieve AI. Bard is een experiment dat we zorgvuldig uitrollen en in overeenstemming met onze richtlijnen. Google Bard is ontwikkeld met experts verschillende industrieën, zoals beleidsmakers, leiders op het gebied van burgerrechten en mensenrechten, contentmakers en anderen om te leren over de vele mogelijke toepassingen, evenals de risico’s en beperkingen van deze opkomende technologie, en hoe deze verbeterd kan worden.

 

Bard is nuttig bij het ondersteunen van productiviteit, creativiteit en nieuwsgierigheid. Het is als het ware een behulpzame medewerker van de gebruiker.

 

  • We geloven dat gebruikers hun tijd kunnen maximaliseren door samen te werken met Bard. Bijvoorbeeld, stel dat een gebruiker een feestje plant; Bard kan hen helpen bij het opstellen van hun takenlijst en een concept van de uitnodiging maken, waardoor de gebruiker tijd en denkruimte vrijmaakt voor taken van een hoger niveau.

 

  • Bard kan ook helpen om de ideeën van een gebruiker tot leven te brengen of hun creativiteit op nieuwe manieren te stimuleren. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een blogbericht schrijft, kan Bard een outline maken als startpunt, zodat ze niet met een leeg vel papier hoeven te beginnen. We zien ook Bard creativiteit inspireren door het genereren van gedichten, korte verhalen, slogans en andere creatieve ondernemingen.

 

  • Bard kan dienen als een startpunt voor gebruikers dienen die op zoek zijn naar ideeën of antwoorden over onderwerpen of interesses. Zo kan Bard bijvoorbeeld een complex concept eenvoudig uitleggen of relevante inzichten naar voren brengen. Dit kan gebruikers inspireren om meer te verkennen en te leren.

Wat is google bard

Hoe werkt Google Bard?

Bard is gebaseerd op een lichtgewicht en geoptimaliseerde versie van LaMDA (Language Models for Dialogue Applications) en is vooraf getraind op verschillende gegevens uit publiekelijk beschikbare bronnen. Deze voorafgaande training stelt het model in staat patronen in taal te herkennen en ze te gebruiken om het volgende waarschijnlijke woord of woorden in een reeks te voorspellen. Hoewel LLM’s soms goede resultaten kunnen behalen bij feitelijke vragen en de indruk kunnen wekken informatie op te halen, zijn ze geen informatie-databases of deterministische informatieretrieval-systemen. Het antwoord van een LLM op een prompt zal niet noodzakelijk elke keer hetzelfde zijn, omdat het model voortdurend probeert het volgende woord te voorspellen en soms minder waarschijnlijke, maar creatievere antwoorden kan genereren.

 

Zodra een gebruiker een prompt geeft, gebruikt Bard de context van de prompt en de interactie met de gebruiker om meerdere versies van een reactie op te stellen. Vervolgens worden deze reacties geclassificeerd en gecontroleerd aan de hand van veiligheidsparameters. De reacties die door deze technische waarborgen heen komen, worden opnieuw gerangschikt op basis van kwaliteit, waarbij de beste reactie(s) aan de gebruiker worden gegeven. Het is belangrijk op te merken dat Bard regelmatig wordt beoordeeld door getrainde menselijke beoordelaars, die de kwaliteit van de reacties beoordelen en eventuele correcties of verbeteringen suggereren. Deze feedback wordt vervolgens gebruikt om Bard verder te fine-tunen, zodat het model betere en nauwkeurigere reacties kan produceren.

 

Om Bard continu te verbeteren, maken we gebruik van een techniek genaamd Reinforcement Learning on Human Feedback (RLHF). Hierbij worden LLM’s verbeterd op basis van feedback van menselijke beoordelaars. Naast het verkrijgen van menselijke feedback, zijn ook andere vormen van assistentie en engineering belangrijk om het model te helpen leren en ontwikkelen. Door middel van fine-tuning, prompt-engineering en gebruikersfeedback kan Bard zich ontwikkelen en steeds betere reacties produceren. Hoewel er al veel geleerd is via interne evaluaties en programma’s, is het essentieel om een bredere range van experts en gebruikers bij het proces te betrekken om Bard op een betekenisvolle manier te blijven verbeteren.

Wat is het doel van Google Bard?

Het doel van Bard, en alle AI-chatbots in het algemeen, is om hoogwaardige reacties te bieden. Een demonstratie van Google Bard wil dat je deze tool gebruikt om je kennis van onderwerpen verder te vergroten en tevens bij het nemen van beslissingen. De tool zou de noodzaak om op zoekresultaten in Google Search te klikken kunnen verminderen, maar Google zorgt ervoor dat het zijn relaties met websites en contentmakers behoudt. 

 

In zijn huidige vorm is Bard een op zichzelf staand hulpmiddel en geen functie van Google Search. Je kunt een chat openen met de AI en de dingen die je tijdens een enkele sessie zegt, worden onthouden, zodat je de context van eerdere vragen kunt gebruiken om meer verfijnde antwoorden van Bard te krijgen. Je kunt zelfs de chatbot om verduidelijking vragen als de informatie die het geeft niet klopt, en het zal zichzelf corrigeren en excuses aanbieden.

Hoe verschilt Google Bard van andere AI modellen?

LaMDA’s training richt zich op het begrijpen van de intentie en contextuele nuances van gebruikersvragen. Google-onderzoekers hebben hiervoor concepten georganiseerd in hiërarchische clusters om de modelreacties te sturen.

 

Het doel van de AI-tool is om echte, mensachtige reacties te genereren en zelfs soepel van onderwerp te kunnen veranderen, vergelijkbaar met een menselijk gesprek. Echter, op basis van de ChatGPT vs BARD tests blijkt dat LaMDA’s vaardigheid nog niet voldoet aan de beoogde resultaten.

 

ChatGPT is meer gericht op natuurlijke taal en dankzij uitgebreide training in webtekst en AI-contentgeneratie kan het ook samenvatten, vertalen en diverse tekstgebaseerde taken uitvoeren.

 

Wat betreft de trainingsgegevens is een deel van Google BARD’s gegevens afkomstig van Common Crawl en Wikipedia, terwijl ChatGPT meer modelparameters heeft. Hoewel Google BARD realtime internettoegang heeft en actuele informatie kan leveren, heeft ChatGPT geen internettoegang en is het gebaseerd op een dataset die gebeurtenissen na september 2021 uitsluit.

 

Beide tools hebben een eenvoudige gebruikersinterface met een zoekbalk, maar Google BARD ondersteunt spraakopdrachten en biedt realtime internettoegang, terwijl ChatGPT zijbalkgesprekken stimuleert. ChatGPT 4 presteert over het algemeen beter dan Google BARD, maar beide modellen blijven zich ontwikkelen.

 

Kortom, ChatGPT is veelzijdiger en heeft een meer menselijke benadering van tekstgeneratie, terwijl Google BARD realtime informatie kan leveren maar beperkter is in veelzijdigheid en contextuele kennis.

Google Bard voorbeeld
Chatgpt voorbeeld

Kan Google Bard gebruikt worden voor commerciële doeleinden?

Google Bard is een baanbrekende tool die het potentieel heeft om verschillende facetten van commerciële activiteiten te revolutioneren. Van klantenondersteuning en contentcreatie tot verkoopsondersteuning en interne communicatie, dit AI-model biedt talloze mogelijkheden voor bedrijven om hun processen te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Terwijl AI-technologie blijft evolueren en verschillende industrieën doordringt, kan het integreren van AI tools bedrijven een concurrentievoordeel bieden in het digitale landschap van vandaag.

 

Het is echter essentieel om dergelijke krachtige tools verantwoord en ethisch te gebruiken, in overeenstemming met voorgeschreven richtlijnen, om ervoor te zorgen dat ze op een nuttige en niet-schadelijke manier worden ingezet.

Hoe kan je Google Bard gebruiken voor Advertising?

Google Bard kan op verschillende manieren worden gebruikt voor advertising. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen:

 

  • Klantinteractie: Bard kan worden ingezet als een virtuele assistent om te communiceren met potentiële klanten. Het kan vragen beantwoorden over producten, prijzen, aanbiedingen en meer. Dit verbetert de klantervaring en helpt bij het genereren van leads.

 

  • Personalisatie van advertenties: Door te communiceren met gebruikers kan Bard informatie verzamelen over hun voorkeuren, interesses en gedrag. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om advertenties op maat te maken en relevante aanbiedingen te presenteren.

 

  • Contentcreatie: Bard kan worden gebruikt om hoogwaardige advertentiecontent te genereren, zoals productbeschrijvingen, advertentieteksten en social media-posts. Het model kan helpen bij het bedenken van creatieve en pakkende berichten die de aandacht van potentiële klanten trekken.

 

  • Klantonderzoek: Bard kan worden gebruikt om klantenenquêtes of -peilingen uit te voeren. Door gebruikers rechtstreeks te bevragen, kan het model waardevolle inzichten verzamelen over klantvoorkeuren, koopgedrag en feedback op advertenties.

 

  • Campagne-optimalisatie: Bard kan worden gebruikt om advertentiecampagnes te analyseren en te optimaliseren. Het model kan gegevens interpreteren, trends identificeren en suggesties doen om de prestaties van de campagne te verbeteren.

Conclusie

Google Bard, een geavanceerde AI-tool gebaseerd op LaMDA, biedt nieuwe mogelijkheden voor interactie tussen gebruikers en AI-systemen. Het doel van Bard is om hoogwaardige reacties te genereren en gebruikers te ondersteunen bij verschillende taken, zoals productiviteit, creativiteit en kennisuitbreiding. Hoewel Bard nog steeds in een experimentele fase is en verder ontwikkeld moet worden, heeft het potentieel voor commercieel gebruik, waarbij het kan dienen als een waardevolle tool voor advertising.

 

Met Google Bard kunnen bedrijven klantinteracties verbeteren, gepersonaliseerde advertenties maken, hoogwaardige content genereren en klantonderzoek uitvoeren. Daarnaast kan Bard helpen bij het optimaliseren van advertentiecampagnes en het leveren van waardevolle inzichten voor marketeers. Door Bard op een verantwoorde en ethische manier te gebruiken, kunnen bedrijven hun advertentiestrategieën versterken en beter inspelen op de behoeften van hun doelgroep.

 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Bard nog steeds in ontwikkeling is en dat er zorgvuldige monitoring en evaluatie nodig is om de kwaliteit en consistentie van de gegenereerde reacties te waarborgen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Google Bard, kunnen adverteerders hun advertenties verbeteren en een meer persoonlijke en boeiende ervaring bieden aan hun klanten.

Ontdek de mogelijkheden van Google Bard en versterk jouw advertentiestrategie vandaag nog! Begin met het verkennen van de kracht van Conversational AI en gebruik Bard om jouw klantinteracties te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties te maken en hoogwaardige content te genereren. Profiteer van de voordelen van deze revolutionaire tool en haal het maximale uit jouw advertising-inspanningen.