Online Klik

Blog

Ik ben Fred! Jouw laatste Google update

Na Penguin 4.0 in 2016 is Fred de laatste grote Google update van 2017. En Fred heeft een flinke invloed op de rankings van veel websites en pagina’s. Zwaar weer dus in SEO land! Fred heeft met name invloed op websites die Black Hat SEO hebben gedaan (zij die zich iets minder aantrekken van de Google richtlijnen) en is een goede vriend van Penguin. Zo werd er bijvoorbeeld op verschillende fora melding gemaakt over het niet meer indexeren van PBN’s. PBN’s zijn netwerken van blogs waar je links kan kopen om je website meer autoriteit te geven.

De update is gericht op het verwijderen van webspam. Heb je spammy links in je backlinkprofiel? Dan kan je hier de afgelopen tijd de negatieve effecten van hebben ondervonden op je rankings.

Online Klik zorgt voor een natuurlijk linkprofiel en filtert spammy links eruit. Echter, ligt de focus op een driedeling op SEO gebied: techniek, content en autoriteit. Meer weten over deze update of wat wij voor je kunnen betekenen op SEO vlak? Neem contact op met een van onze SEO specialisten!

Fred update