Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Nieuwe feature in Google Search Console!

Iedereen is al een tijdje in de weer met de nieuwe Google Search Console versie. Zo lang zelfs dat de nieuwe versie niet eens meer de “beta” versie wordt genoemd. Leuk en aardig, die nieuwe versie, maar er wordt nog veel geschakeld tussen de oude en nieuwe versie. Waarom? De nieuwe versie heeft nog niet alle functies van de oude Search Console overgenomen. Iedereen wacht nog steeds in spanning af wanneer de oude Search Console zal verdwijnen. Sinds eind januari dit jaar is er wel weer één nieuwe functie overgezet naar de nieuwe versie, namelijk “beveiligingsproblemen”.

Beveiligingsproblemen en handmatige acties

De functie beveiligingsproblemen is in Search Console te vinden onder het kopje “Beveiligingsproblemen en handmatige acties”. Hier konden we voorheen al zien of bijvoorbeeld bepaalde content op een website als spam worden gemarkeerd door Google, maar nu worden gebruikers dus ook getipt over kritieke problemen als malware of hackaanvallen. De nieuwe feature laat tevens zien of je misleidende pagina’s op je website hebt staan of dat bepaalde formulieren schadelijk kunnen zijn voor de websitebezoeker.

Onderstaande afbeelding laat zien dat je je geen zorgen hoeft te maken over belangrijke beveiligingsproblemen. Top, voorlopig zit je dus nog goed!

Google-search-console

Open je het Search Console account en zie je onderstaande melding op je beeldscherm, dan zouden er alarmbellen moeten afgaan. Rode uitroeptekens waren op school al niet goed en ook hier geldt: alarmfase 1!

Open-Google-Search-console

Mocht je onverhoopt tegen issues op het gebied van beveiliging aanlopen, probeer dan te kijken of je zelf de oorzaak kan achterhalen. Of wellicht zijn er bepaalde punten die je opvallen. Op die manier kun je de webpartij van de betreffende website van meer achtergrondinformatie voorzien.

Wat missen we nu nog?

Hoewel we erg blij zijn dat er weer een nieuwe feature is doorgevoerd, wachten we nog steeds in spanning op de overgang van bijvoorbeeld de robots.txt files en de internationale targeting weergave. Het is jammer genoeg voor niemand duidelijk wanneer deze en andere features van de oude Search Console naar de nieuwe worden overgezet en wanneer de oude versie dus definitief verdwijnt. We houden het nauwlettend in de gaten!

Meer weten over Google Search Console en hoe je deze tool het beste kan gebruiken? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag.