Online Klik

Blog

Dit waren de populaire zoektermen van 2018

De geur van gefrituurde oliebollen en afgestoken buskruit zal ons nog enkele weken achtervolgen, maar 2018 is nu toch echt ten einde gekomen. De specialisten van Online Klik hebben in 2018 velen zoektermen voorbij zien komen in de search queries van onze lopende Google Ads campagnes.  Sommige zoektermen kwamen wat vaker terug dan andere, niet iedereen heeft immers dezelfde interesses. Toch bleef bij ons de vraag hangen wat nou de meest gebruikte Google zoekopdrachten in 2018 waren. Waar hielden we ons allemaal mee bezig afgelopen jaar? Een mooi moment om dit in kaart te brengen.

De top10 zoekopdrachten van dit jaar wordt druk bezet gehouden door diverse personen. Zo heeft Maarten van der Weijden een zevende plek weten te scoren. Verder waren de Nederlanders zeer benieuwd naar het wel en wee van Meghan Markle, Barbie en Glennis Grace. Het droevige nieuws van de dood van Avicii heeft echter de meeste impact gemaakt. Van alle zoekopdrachten op Google was dit de meest gebruikte dit jaar. De zoekopdrachten die we verder massaal invoerden, waren:

 1. Avicii
 2. Glennis Grace
 3. Barbie
 4. Litebit
 5. Jos B.
 6. Meghan Markle
 7. Maarten van der Weijden
 8. Fortnite
 9. Mac Miller
 10. Boek zoekt Vrouw

Zoals te zien was boer zoekt vrouw een populaire zoekopdracht. Ook de Tv-programma’s “Wie is de Mol?”, “Temptation Island”, “De Luizenmoeder” en “Expeditie Robinson” waren zeer populaire zoekopdrachten.

Daar waar wij als Online Klik gelegen zijn in Eindhoven kwam er een voorzichtige glimlach op ons gezicht toen wij PSV bovenaan zagen staan als de meest gezochte voetbalclub. Verrassend genoeg stond Ajax niet eens in de top10.

De ‘Wat is …..?’ Trending topics.

Voor veel mensen is Google dé tool om vraagstukken te beantwoorden. Veel van deze vragen beginnen met de tekst ‘Wat is’ gevolgd door een specifiek woord waar ze meer vanaf willen weten. Wat staat er allemaal in de top 10 meest gestelde vragen van afgelopen jaar? Wij hebben het antwoord.

In Nederland werd het nieuws overspoeld met berichten over de dividendbelasting, je kon de krant niet openslaan zonder er iets over te lezen. Velen Nederlanders bleken hierin geïnteresseerd te zijn, “Wat is dividendbelasting?” is de meest gestelde vraag van 2018. De top 10 wordt compleet gemaakt door:

 1. Wat is dividendbelasting?
 2. Wat is de sleepwet?
 3. Wat is hermafrodiet?
 4. Wat is No Nut november?
 5. Wat is seropositief?
 6. Wat is een bitcoin?
 7. Wat is een massastart?
 8. Wat is de Nations League?
 9. Wat is BPM?
 10. Wat is Utopia?

De genoemde zoektermen zijn enkele voorbeelden van de miljarden zoekopdrachten. Wil jij weten welke zoektermen voor jouw bedrijf relevant zijn? Onze online marketingspecialisten helpen je hier graag bij en staan voor je klaar!