Online Klik

Blog

Channable: Feed gemakkelijk optimaliseren met Master regels

Bespaar tijd met Channable! Als je op meerdere kanalen met verschillende vereisten wil adverteren zul je je data voor die verschillende kanalen moeten optimaliseren. Dit kan enorm veel tijd kosten. Maar niet met Channable!

Channable is een management tool waarin je een datafeed gemakkelijk kunt bewerken. Dit kun je zowel handmatig doen als met regels. Deze regels vind je in alle functionaliteiten terug. Met behulp van deze regels kun je jouw datafeed gemakkelijk en snel optimaliseren, manipuleren, en verrijken waarmee je een perfecte feed creëert. Normaliter zou je deze regels per export kanaal moeten instellen, wat veel tijd en moeite kost. Maar met de master regels in Channable kun je regels instellen onafhankelijk van een export kanaal. Deze kun je vervolgens op meerdere export kanalen toepassen. Hiermee bespaar je enorm veel tijd die je aan andere werkzaamheden kunt besteden, zoals het optimaliseren van je campagnes.

Hoe zet ik deze (Master) Regels in?

Master regels zijn op verschillende manieren in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld bulk aanpassingen maken in een URL of kun je onregelmatigheden (zoals overmatig gebruik van hoofdletters of ongewenste leestekens) aanpassen of verwijderen. Ook kun je een master regel gebruiken om niet volledige items (zoals bijvoorbeeld items zonder prijs of beschrijving) uit te sluiten bij bepaalde export kanalen.

De (master) regels in Channable bestaan uit twee delen:

  1. het ‘dan’ deel
  2. het ‘als’ deel

Met het ‘als’ deel bepaal je alle producten in je feed die je binnen de regels wilt laten vallen. Een voorbeeld van een ‘als’ statement is ‘als het product geen prijs bevat’ of ‘als een product geen afbeelding bevat’. Met het ‘dan’ deel van de regels kun je een bepaalde actie toepassen op de producten die je met het ‘als’ deel hebt geselecteerd. Bijvoorbeeld, ‘dan sluit deze uit’. Zo kun je dus in bulk aanpassingen maken in je datafeed die je vervolgens weer op verschillende kanalen kan toepassen.

Waar kan je master regels instellen?

Deze master regels kun je instellen in het Channable menu aan de linkerkant onder de tab ‘master regels’. Hier kun je meerdere master regels aanmaken die je vervolgens kan koppelen aan verschillende export kanalen. Dit kan je doen onder de tab ‘instellen’ van je export. Bij je feeds en APIs krijg je een overzicht te zien van iedere master regel die is toegepast op een bepaalde export groep.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen?

Ben jij door het lezen van deze blog enthousiast geworden over de mogelijkheden van Channable of online marketing in het algemeen, maar heb je nog vragen? Neem gerust eens contact met ons op, zodat wij je van advies kunnen voorzien of eventueel kunnen helpen met het opzetten van een account.