Online Klik

Blog

Channable Advanced rules en nieuwe koppelingen

Het team van Online Klik is dit jaar (2022) één dag aanwezig geweest bij het jaarlijkse event van Channable, ‘Channable Advanced trainingsdagen’. Omdat Online Klik GOLD PARTNER is van Channable, mogen we als één van de eersten ons inschrijven voor dit jaarlijkse event. In deze blog zal ik de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen aan je toelichten om toe te kunnen (laten) passen binnen jouw product feed. 

Afgelopen maand was het zover, we mochten als online agency de Advanced Trainingsdagen van Channable bijwonen. Dit event heeft de afgelopen jaren in verband met COVID-19 helaas niet plaats kunnen vinden. Gelukkig mocht het weer, dit bood ons als team weer de mogelijkheid om op de hoogte te worden gesteld van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Channable. 

Met deze nieuwe inzichten kunnen we onze huidige en toekomstige klanten weer voorzien van de nieuwste kennis. Tevens kunnen we deze nieuwe inzichten en kennis in de praktijk brengen door dit te verwerken binnen de product feed. Dit zal hopelijk weer voor mooie nieuwe online resultaten gaan zorgen! 

Channable-advanced-rules-en-het-Online-Klik-SEA-team

Nieuwe en interessante advanced rules Channable

Verrijken van meerdere imports en imports combineren

Door in de setup van Channable verschillende imports toe te voegen en data hieruit te combineren, kun je de import voorzien van aanvullende data voor je koppelingen. Dit kan interessant zijn om o.a. je product feed te voorzien van nieuwe producten die nog niet voorkomen in je huidige import feed, meer productafbeeldingen en realtime weerdata.

channable-import-instellen

Bereken som regel

Met deze advanced regel kun je in Channable de totale som berekenen van een veld naar wens met waarde uit verschillende getallen. Dit is bijvoorbeeld toe te passen om de prijs inclusief of exclusief btw te berekenen en om een totale stock van een bepaald merk vast te kunnen stellen. 

Item groepsregels 

Deze zijn onder te verdelen in 2 type regels:

  1. Hoogste, laagste regel
  2. Rekensom 

Deze regels zijn interessant om o.a. voorraad of beschikbare plaatsen vast te kunnen stellen, maar ook de laagste prijs, hoogste prijs of ROAS vast te stellen. 

Vaststellen-ROAS

Kwaliteitscheck 

De kwaliteit stap binnen Channable is een perfecte manier om te bekijken waar er binnen de feed nog verbeteringen te behalen zijn. Deze score wordt gebaseerd op de hoeveelheid van je exportgegevens die nog missen of nog niet aan de juiste eisen voldoen. De resultaten hiervan kan je sinds kort ook downloaden, dit is een fijne toevoeging om de resultaten hiervan intern of extern te kunnen delen.

channable-import-instellen

Performance gestuurde labels

Dit zijn regels waarmee je de campagne opzet kan instellen op de performance van je producten. Op deze manier kan je op basis van prestaties producten met bijvoorbeeld een ROAS boven de 800% in een aparte campagne plaatsen met jouw best presterende producten. De producten met een hoge ROAS kan je dan extra stimuleren en de producten die onder een bepaalde drempel presteren kan je door middel van een regel uitsluiten uit je product feed. 

Nieuwe koppelingsmogelijkheden van Channable

Sinds kort biedt Channable API- en order koppelingen aan voor onderstaande marketplaces: 

  • Otto
  • Mediamarkt
  • Zalando 

Nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden van Channable?

Wil je meer informatie over bovenstaande nieuwe order koppelingen of denk je dat wij met onze Channable kennis een mooie toegevoegde waarde kunnen zijn voor de groei van jouw (online) business? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij denken graag met je mee in online kansen!