Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Aangepaste definities – Google Analytics (GA4)

Waarom Google Analytics 4?

Event-based model
GA4 (voorheen Google Analytics App + Web property) is de nieuwste versie van GA. GA4 maakt gebruik van een event-based model. Waar je in GUA de kwaliteit van de bezoeker veelal meet door te kijken naar pageviews, time-on-site en bouncerate, kun je in GA4 meer kijken naar events. De nadruk ligt meer op de betrokkenheid van de gebruiker. 

Machine Learning
Tevens maakt GA4 gebruik van Machine Learning, waardoor het voorspellingen en aanbevelingen kan doen. Zo kan het middels machine learning signaleren welke gebruikers eerder converteren of waarschijnlijk meer geld uit zouden geven. 

Cross-platform meten
In GA4 kunnen de platformen App en Web gemeten worden.

3rd party data
Doordat er steeds meer ‘third-party’ cookies geblokkeerd gaan worden door browsers wordt het lastiger om een gebruiker te volgen op het internet. Door het upgraden naar Google Analytics 4 (GA4) ben je voorbereid op een cookie-less world. Door middel van machine learning zal GA4 deze data zo goed mogelijk proberen aan te vullen.

Aan de slag met GA4? Let op:

Aangezien er nog wat beperkingen zijn in GA4 en je geen historische data meer hebt als je volledig overstapt naar GA4, raden we aan om een nieuwe (extra) property aan te maken voor GA4.