Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

5 redenen waarom een goede huisstijl belangrijk is voor jouw bedrijf

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is het gezicht van een bedrijf. Deze bestaat uit visuele elementen zoals een logo, typografie, kleuren, briefpapier, verpakking en nog veel meer. Een huisstijl nodigt nieuwe klanten uit en zorgt ervoor dat bestaande klanten zich thuis voelen.

 

Een krachtige huisstijl kan je helpen om een reputatie op te bouwen en je te onderscheiden van de concurrentie. Een goede huisstijl is dus echt een must voor ieder bedrijf.

 

Laten we eens kijken naar de vijf belangrijkste redenen waarom een huisstijl essentieel is voor je bedrijf:

1. Identiteit

Een huisstijl vormt een essentieel middel om jouw bedrijf aan het publiek voor te stellen. Het is niet alleen een manier om je te onderscheiden van je concurrenten, maar het draagt ook bij aan het definiëren van de unieke identiteit van jouw onderneming. Door middel van consistente visuele elementen zoals een logo, kleurenpalet en typografie, kan je een krachtig beeld creëren dat jouw bedrijf kenmerkt en herkenbaar maakt voor klanten. 

2. Betrouwbaarheid

Consumenten neigen vaak naar bedrijven waar ze vertrouwen in hebben. Een herkenbare huisstijl speelt een cruciale rol in het opbouwen van deze vertrouwensband tussen jouw bedrijf en potentiële klanten.

 

Wanneer je huisstijl gemakkelijk te herkennen is, creëert dit een gevoel van vertrouwdheid en comfort bij het publiek. Klanten voelen zich veiliger bij het kopen van jouw producten of diensten wanneer ze vertrouwd zijn met de visuele identiteit van je merk. Dit vertrouwen kan resulteren in een langdurige klantrelatie en positieve mond-tot-mondreclame. Kortom, een consistente en herkenbare huisstijl is een krachtig middel om de betrouwbaarheid van jouw bedrijf te versterken en het vertrouwen van je doelgroep te winnen.

 

3. Consistent

Door het maken van een huisstijl kun je een consistente boodschap creëren in al jouw marketingmateriaal. Elk stuk zal dezelfde basisstijlen en ontwerpelementen hebben, waardoor het marketingmateriaal een samenhangend geheel wordt en er uiteindelijk een merk pakket ontstaat.

4. Boodschap

Een goede huisstijl versterkt jouw merk en communiceert doeltreffend jouw boodschap, emotie, waarden, doelstellingen, karakter, look en feel van het bedrijf. Jouw merkwaarden kunnen berichten bevatten zoals; handgemaakt, authentiek, eenvoudig of origineel.

 

Laten we eens een merkwaarde uitlichten aan de hand daarvan een voorbeeld geven van hoe dat overgebracht wordt met gebruik van een huisstijl. Authentiek kan aangetoond worden in de huisstijl door een ruwe textuur in de letters of het logo te gebruiken of door te kiezen voor ‘ oude’ lettertypes. 

Huisstijl ontwikkelen Online Klik

5. Professioneel

Wat overtuigt mensen om een keuze te kunnen maken tussen merken en bedrijven? Vaak is het de professionaliteit van het bedrijf. De uitstraling van een logo kan veel overbrengen aan een klant. We hadden het er in een vorige blog al over: De kracht van beeld kan, als deze goed wordt gebruikt, woorden overtreffen. Zo is het ook met een huisstijl, onderschat de kracht van een goede huisstijl niet. Het laat professionaliteit zien en zorgt al voor vertrouwen, zonder dat je de klant gesproken hebt! 

Huisstijl visitekaartjes maken

Huisstijl nodig?

Kunnen we je helpen met een nieuwe huisstijl of het vernieuwen van de bestaande huisstijl? Neem contact met ons op en we sparren samen over de mogelijkheden om jouw huisstijl te laten spreken en te overtuigen!