Google Ad Grants

Gratis adverteren voor het goede doel of een stichting? De non-profitversie van Google AdWords wordt onder de naam “Google Ad Grants” door Google onder bepaalde voorwaarden aan non-profit organisaties ter beschikking gesteld. Als je als non-profit organisatie aan de richtlijnen en regels van Google Ad Grants voldoet, kom je in aanmerking voor een maandelijks advertentietegoed van 10.000 dollar. Non-profit organisaties krijgen hiermee de mogelijkheid om in de Google zoekmachine hun doelgroep te bereiken en hun doelstelling(en) te delen, door het vertonen van hun advertenties.

Google Ad Grants: aanvragen
Om in aanmerking te komen voor een Google Ad Grants account moet je als non-profit organisatie aan bepaalde voorwaarden en richtlijnen voldoen. Google Ad Grants is bedoeld voor non-profit organisaties die in het bezit zijn van een CBF-Keur of CBF verklaring van geen bezwaar. Voor Nederlandse stichtingen geldt: een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Ziekenhuizen, scholen en overheidsinstanties komen niet in aanmerking. Daarnaast zijn er bepaalde richtlijnen per land waar je aan moet voldoen om goedkeuring te krijgen. Google heeft de verificatie in Nederland ondergebracht bij Techsoup. Als de verificatie is goedgekeurd ontvang je van Techsoup een validatietoken. Deze code geeft toegang tot het Google non-profit programma waar Ad Grants een onderdeel van is. Binnen enkele dagen gaat bij goedkeuring het Ad Grants account automatisch in werking.

Google Ad Grants: voorwaarden
Door met Google Ad Grants te adverteren zijn er ook beperkingen en kun je maar een deel van alle functies benutten. Het is bijvoorbeeld alleen maar mogelijk om te adverteren op het Google zoeknetwerk en de Ads mogen uitsluitend bestaan uit tekstadvertenties. De biedingen mogen niet hoger zijn dan 2 dollar per zoekwoord en het maximale dagbudget is 329 dollar. De advertenties mogen geen commerciële boodschap bevatten maar moeten specifiek gericht zijn op de missie. Met al deze voorwaarden is goed te leven zeker als je 10.000 dollar tegoed per maand gratis ontvangt. Voor de volledige voorwaarden verwijzen we je graag door naar de website van Google Ad Grants.

Google Ad Grants: opzetten en onderhouden
Houd je bij het aanmaken van een Google Ad Grants account exact aan de instructies die Google geeft voor het aanmaken. Let hierbij vooral op de valuta instelling US$ en vul geen betalingsmethode in. Het onderhoud van een Google Ad Grants campagne ziet er hetzelfde uit als voor een normale AdWords campagne. Met de voor Google Ad Grants geldende restricties en de concurrentie van andere non-profit organisaties is het nog een hele uitdaging om het Google Ad Grants budget nuttig te besteden. Let ook op de voorwaarde dat je minimaal één keer per maand in het account inlogt!

Google Ad Grants

Deze beknopte uitleg over Google Ad Grants geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Wilt u hier verder over praten? Neem dan contact op met Eric Andrieu door te bellen naar 06-53993818 of mail naar e.andrieu@onlineklik.nl

Delen: