Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Amazon Advertising

Amazon advertising

Dagelijks wordt Amazon door miljoenen mensen bezocht, allemaal mensen met een intentie naar bepaalde producten. Aan de hand van verschillende mogelijkheden met Amazon advertising worden deze bezoekers bereikt in de hoop ze te verleiden tot een aankoop. Amazon heeft sinds begin 2020 haar deuren ook in Nederland geopend en dat biedt voor webshops en adverteerders een extra kanaal binnen de al bestaande marketingmix. De tijd leert ons dat ook de Nederlandse consument Amazon.nl steeds beter weet te vinden. Onze marketplaces specialisten helpen jou met een wel uitgedachte strategie aan een succesvol extra verkoopkanaal.

Waarom Amazon adverteren?

Mede doordat Amazon nog relatief nieuw is in Nederland, is het een kanaal dat nog steeds aan het groeien is. Daarnaast beïnvloedt Amazon adverteren namelijk ook de organische ranking van je producten, waardoor jouw producten alleen maar beter getoond worden in de zoekresultaten. De meest gebruikte methode zijn de ‘Sponsored Products’, wat op een CPC basis werkt. Dus, hoe eerder je begint, hoe eerder je de vruchten van je organische rankings gaat plukken.

De Buy Box

Net zoals op Bol.com, werkt Amazon ook met een ‘Buy Box’. Het kan immers voorkomen dat een product door meerdere verkopers verkocht wordt zoals bijvoorbeeld een laptop. Met de Buy Box kan de consument het product dat hij of zij zoekt met één klik in het winkelmandje leggen. Wie deze Buy Box krijgt wordt door Amazon bepaald op basis van relevantie. 

 

Wij zullen er natuurlijk te allen tijde voor zorgen dat deze Buy Box zo vaak mogelijk gewonnen wordt. De belangrijkste factoren om deze te winnen zijn:

 

  • De prijs van het product (incl. verzending)
  • De verzendwijze (Fulfillment by Amazon scoort het hoogste)
  • Reviews
  • Voorraad
  • Verkoopgeschiedenis

Amazon uitbesteden?

Wil je Amazon advertising uitbesteden en ben je op zoek naar een Amazon partner? Onze Amazon specialisten helpen je graag! Dit kan je verwachten:

 

  1. Wij helpen je met het aanmaken van een account en het verificatieproces 
  2. De technische implementatie middels API-koppelingen zodat jouw producten altijd up-to-date zijn
  3. We zorgen dat de juiste content wordt gebruikt om de zichtbaarheid te maximaliseren voor de consumenten
  4. Een volledige ontzorging voor wat betreft het adverteren; dat is immers waar we goed in zijn
  5. Rapportages en analyses op maat – zodat jij altijd op de hoogte bent
 

Ben jij benieuwd of Amazon interessant is voor jouw business? Neem dan gerust contact met ons op!

Bob Martens

Teamlead SEA

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.