Online Klik

Google Data Studio

Google Data Studio / Looker Studio

Alle marketing resultaten in één rapport

Om je marketing prestaties te monitoren gebruik je als bedrijf verschillende tools. Denk aan tools van Google zoals AnalyticsAds en Search Console. Ook tools als Microsoft Ads, MailChimp, Facebook Ads en LinkedIn Ads geven je veel inzichten. Hoe handig is het als al deze informatie overzichtelijk op één plek kan worden bekeken? Dit kan met Google Data Studio (tegenwoordig ook Looker studio genoemd).

Wat zijn de voordelen van Google Data Studio?

  • Verschillende databronnen worden in één overzicht gecombineerd: het dashboard van Data Studio. Kant-en-klare connectors zorgen ervoor dat je databronnen heel makkelijk kunt koppelen aan je dashboard.
  • Google Data Studio / Looker Studio is gratis te gebruiken.
  • De gegevens zijn real-time en altijd up-to-date. Ze worden iedere dag automatisch bijgewerkt, zodat je altijd de meest actuele resultaten inziet.
  • Het is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt gegevens naar statistieken en dimensies transformeren zonder code te schrijven. Via het simpele drag and drop systeem stel je grafieken en rapportages op zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Ook het instellen en toepassen van filters is zo gebeurd. Zo maakt Google Data Studio data analyse mogelijk op een laagdrempelige manier.
  • Alle data wordt op een aantrekkelijke manier weergegeven. Je kunt kiezen uit interactieve tabellen, diagrammen en grafieken. Ook qua stijl en layout zijn er legio opties. Gebruik de beschikbare templates of maak je dashboard geheel persoonlijk en passend bij je huisstijl.
  • Het dashboard is eenvoudig te delen binnen je organisatie, zodat iedereen op de hoogte is van de laatste resultaten. Je kunt ook mensen uitnodigen om dashboards en rapporten in real-time te bewerken. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Wil je aan de slag met Google Data Studio?

Wil jij de marketingresultaten van je bedrijf ook inzichtelijk maken? Met interactieve dashboards en boeiende rapporten waarmee je beslissingen goed kunt onderbouwen? Dan is Google Data Studio dé oplossing. Wij helpen je graag met het opzetten van een dashboard en rapportages. Neem contact met ons op. Onze Google Data Studio Specialist legt je graag de mogelijkheden van Data Studio uit!

Maikel Robben

Online marketing strateeg

Daag jij ons uit?

Wij bieden jou graag meer dan alleen onze online marketing diensten, daarom vind je bij ons alles onder één dak.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.