Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

MOOI Parfumerie

De uitdaging

MOOI Parfumerie is naar ons toe gekomen omdat ze voor een flinke uitdaging stonden met hun omzet en de koopkracht. Ondanks de drukte tijdens Moederdag, merkten ze dat de omzet over het algemeen onder druk stond. Daarom wilden ze voor Valentijnsdag graag een pakkende campagne ontwikkelen die helemaal past bij hun stijl en helpt om verder te groeien. 

 

Het doel van MOOI is om klanten aan te zetten tot bepaald gedrag: een persoonlijke band opbouwen, een sprankeltje toevoegen aan hun dag, positieve energie verspreiden, af en toe voor verrassingen zorgen en uiteindelijk stimuleren tot aankoop. MOOI wil graag het leven van hun klanten een stukje mooier maken en hen een onvergetelijke ervaring bieden in de wereld van beauty. 

Onze strategie

Introductie proces

Om het gewenste gedrag te bereiken, zijn we de samenwerking aangegaan met MOOI. Bij een campagne van deze omvang volgen we altijd een specifieke workflow. Dit maakt het voor de klant overzichtelijk en geeft ze meteen inzicht in de stappen die we nemen bij het uitwerken van de campagne.

 

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe we deze campagne hebben opgezet. 

Stap 1

Strategie

We zijn begonnen door het bedrijf grondig te analyseren. Dit doen we aan de hand van de briefing van de klant en, indien beschikbaar, de merkrichtlijnen. Hierin staat vaak al alle nodige informatie.

 

Met behulp van deze documenten hebben we de merkidentiteit, kernwaarden, positionering, missie en doelstelling van MOOI in kaart gebracht. Vervolgens hebben we de doelgroep geïdentificeerd en een gedetailleerd buyer persona opgesteld. Bovendien hebben we de doelgroep opgedeeld in verschillende segmenten, zodat we een doelgerichte aanpak kunnen hanteren.

 

We zijn ook dieper ingegaan op de customer journey van de klanten van MOOI, gebaseerd op de fases van de marketingfunnel: See, Think, Do, Care. Hoe komt een potentiële klant in aanraking met MOOI in de verschillende fases van de funnel? Dit alles heeft ons geholpen om inzicht te krijgen in de momenten waarop we de gewenste gedragsverandering kunnen aanmoedigen.

 

Om te leren van voorgaande campagnes, zowel intern als extern, hebben we gezocht naar eerder succesvolle en minder succesvolle campagnes. Dit heeft ons een helder beeld gegeven van wat er al is geprobeerd en welke elementen doeltreffend waren in het aantrekken van klanten en het bevorderen van aankopen.

Stap 2

Brainstorm

Met al deze informatie waren we goed voorbereid om de brainstormsessie te starten. Tijdens dit proces betrekken we graag de klant, omdat zij een perfect beeld hebben van wat goed bij het bedrijf past. Daarnaast vinden we het waardevol om mensen te betrekken die weinig tot geen betrokkenheid hebben bij de opdracht en zichzelf vaak als niet erg creatief beschouwen. Hierdoor ontstaan ideeën die je normaal gesproken niet snel zou bedenken.

 

Vanuit de ideeën die tijdens de brainstorm naar voren kwamen, selecteerden we de drie beste opties waarvan wij denken dat ze het gewenste gedrag bij de doelgroep kunnen bewerkstelligen.

 

De ideeën die naar ons inzicht het best aansloten bij de doelstelling waren:

 

  • Sending My Love” (Het tonen van genegenheid aan anderen)
  • Jij bent… Mooi, Sprankelend, Prachtig” (Een liefdesverklaring aan elke klant)
  • Liefde is Mooi en Tijdloos

Stap 3

Concepting

De volgende stap is het vertalen van de ideeën naar visuele representaties. Uit de briefing en de opgestelde strategie is gebleken dat het gebruik van sfeerfoto’s met daarop gezichten een positief effect heeft op de doelgroep. Daarnaast moet de korting die gedurende deze periode geldig is duidelijk zichtbaar zijn.

 

Wat de doelgroep betreft, richt de campagne zich op mensen die een geurtje kopen voor hun geliefden. Dit kunnen zowel jonge vrouwen zijn die een geurtje voor hun moeder kopen, als vrouwen die een geurtje uitzoeken voor hun partner.

 

Met deze informatie in gedachten begint de ontwerpfase, waarbij we beginnen met het creëren van een conceptueel campagnebeeld. Afhankelijk van de communicatiekanalen die worden ingezet, nemen we een aantal verschillende uitwerkingen mee om de klant een voorproefje te geven van hoe het er in diverse specifieke formaten ongeveer uit zou zien. We passen dit toe op de 2 à 3 geselecteerde ideeën. Zodra we klaar zijn, presenteren we deze concepten aan de klant.

 

Zoals je kunt zien, kan goede inspiratie op elk moment opkomen. De ideeën die tijdens de brainstormsessie worden gegenereerd, zijn niet per se bindend. In dit geval is ervoor gekozen om een idee te gebruiken dat na de brainstormsessie is ontstaan. En met succes! Hieronder vind je onze uitgewerkte concepten.

Stap 4

Feedback

Feedback biedt de klant de mogelijkheid om haar bevindingen over de concepten te delen, een keuze te maken welk concept hen het meest aanspreekt en welke volgens hen het beste aansluit op de beoogde doelstelling. Dit is een uiterst cruciaal moment in onze workflow! De feedback op het gekozen concept wordt verwerkt en kort met de klant besproken. Zodra er overeenstemming is, gaan we over naar de volgende fase.

 

Voor deze campagne heeft MOOI gekozen voor het concept “LoveYourself“, vanwege de krachtige onderliggende boodschap. De feedbackpunten van MOOI zijn meegenomen en verwerkt om de volgende fase van het proces te starten.

Stap 5

Oplevering

Langzaam werken we naar de oplevering toe! Het is nu zaak om het aangepaste concept om te zetten naar alle benodigde communicatiekanalen. In samenwerking met MOOI zijn alle benodigde communicatiematerialen opgemaakt. Dit zijn voornamelijk offline materialen en enkele online materialen zoals korte animaties voor de social media kanalen.

De resultaten

Tada, aanschouw! Na het toepassen van de feedback in de campagne, is het eindproduct te bewonderen in maar liefst 40+ winkels doorheen het hele land. 🎉

Before After

Ook aan de slag met jouw branding?

Wil jij ook graag een marketing campagne opzetten die strategisch perfect aansluit op de wensen en behoefte van jouw bedrijf en tevens ook je doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Onze specialisten staan te trappelen om voor je aan de slag te gaan!

Bekijk meer cases

SEA

Ecorus

Stijging van 226% in het aantal leads
Social  SEA  SEO

Johannes Fontanus College

+14% inschrijvingen voor het open huis van JFC
SEA

Aerofilm

+767% harde conversies en -82% CPA
Social

ALD Automotive

Topmensen vinden voor vacatures via linkedin
SEA

Parfumswinkel

Automatisering in de online marketing
SEO

Shortlease 123

Aantal leads uit organisch verkeer met 200% gestegen
Social

Lakedance

22% stijging in de ticket verkoop
SEO

Tuinvisie

Digital PR-campagne zorgt voor meer naamsbekendheid en bespaart linkbuildingkosten
SEA  Branding

Allianz Direct

Banneroptimalisatie resulteerde in een verbetering van 208% in volume en een 42% lagere CPA