Online Klik - Online Marketing bureau eindhoven

Blog

Wat is Google Ads en hoe werkt het?

Je kent het misschien wel: je bent op een feest en zoals altijd komt op een gegeven moment het onderwerp ‘werk’ ter sprake. Tussen neus en lippen door vertelt iemand dat het de laatste erg goed gaat met zijn of haar bedrijf. Er komen meer mensen op de website en steeds meer bezoekers vragen bijvoorbeeld een offerte aan. Even doorvragen en je komt erachter dat het betreffende bedrijf zoiets als ‘Google AdWords’ inzet om meer verkeer en leads te genereren. Vanzelfsprekend denk je dan: Wat is Google AdWords en hoe werkt het precies? Dat vertellen we je graag!

 

Google AdWords: wat is het eigenlijk?

Voordat we je uitleggen wat Google AdWords is en wat je er mee kan, is het belangrijk om te weten dat de benaming sinds kort is gewijzigd in “Google Ads”. Google Ads  is een verbeterde en vernieuwde versie van het oude AdWords. Het is een advertentieplatform van Google, waarmee je kan adverteren in de (betaalde) zoekresultaten van Google:

 

Google zoekresultaat

 

In Google Ads kun je inkopen op zoekwoorden waar mensen in Google op zoeken en die voor jou relevant zijn. Zo is inkopen op een combinatie als “online schoenen bestellen” bijvoorbeeld interessant voor een online schoenenwinkel. Maak hierbij een relevante en catchy advertentie, waarbij je potentiële bezoekers op een goede landingspagina laat komen, en je scoort punten! Relevantie en gebruikerservaring is immers heel belangrijk voor zowel Google als een websitebezoeker.

 

Neem de online schoenenwinkel weer even als voorbeeld: wanneer iemand zoekt op “online sneakers” wil je deze persoon niet naar de homepage van je website sturen. Deze pagina vertelt de gebruiker waarschijnlijk iets algemeens over je bedrijf of webshop. Het is voor de gebruiker veel relevanter dat je hem of haar via jouw advertentie naar de sneakers pagina van je website stuurt. Zo vindt iemand veel sneller waar hij naar op zoek is en is de kans op een aankoop groter.

 

Wat zijn voordelen van adverteren op Google?

Er zijn genoeg voordelen te benoemen die het voor ondernemers gemakkelijker maken de stap te zetten naar het adverteren op Google. Hieronder vind je enkele voordelen die voor veel mensen de doorslag geven om daadwerkelijk met Google Ads aan de slag te gaan.

 

 • Resultaat op de korte termijn
  Maak vandaag een account aan en realiseer vanaf dat moment meer verkeer naar je website!
 • Je betaalt alleen per klik
  Je advertentie met betrekking tot “schoenen kopen” is 200 keer vertoond, maar er hebben maar vijf mensen op geklikt. Dan betaal je dus ook maar voor de vijf keer dat er op je advertentie is geklikt.
 • Specifieke targeting
  Heb je een bedrijf in Eindhoven en wil je daarom ook alleen mensen bereiken die in Eindhoven en omgeving wonen? Dan kun je dit eenvoudig instellen in Google Ads.
 • Controle op budgetten
  Je bepaalt zelf hoeveel je per dag wil uitgeven aan je advertenties. Zo houd je de gemaakte kosten zelf in de hand.

 

Verschillende advertenties

Naast de bovengenoemde punten is een ander voordeel van Google Ads dat je gebruik kunt maken van verschillende adverenties. In de afbeelding waarin we Online Klik als voorbeeld hebben genomen, zie je bijvoorbeeld een “gewone” zoekadvertentie. Je kunt mensen echter ook bereiken met o.a.:

 

 • Display advertenties
  Wil je mensen targeten met mooie, opvallende banners? Dat kan met display advertenties. Wanneer persoon X een keer op je website heeft rondgekeken en later bijvoorbeeld op nu.nl het nieuws wil bekijken, kan jouw banner op die website vertoond worden. Dat heet dan weer adverteren op basis van remarketing.
 • Video advertenties
  YouTube is al jaren immens populair. Een gemiste kans als je niet op dit kanaal adverteert! Er zijn echter meer manieren om je video onder de aandacht te brengen.
 • Google Shopping
  Heb je een webshop en wil je jouw producten online zichtbaar maken voor potentiële kopers? Dan is een Google Shopping campagne de oplossing.

 

Er valt nog zoveel meer te vertellen over wat je allemaal kan doen en bereiken met Google Ads, maar nu heb je (hopelijk) in ieder geval een idee van hoe Google Ads werkt en wellicht heb je zo beter een idee of adverteren op Google iets voor jou is.

 

Ik wil Google Ads opzetten

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van Google Ads, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar te beginnen en wat het voor jou kan opleveren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze  Google Ads specialisten denken graag met je mee en houden hierbij rekening met jouw wensen en doelstellingen.