Logo Online Klik: Online Marketing Bureau Eindhoven

Blog

Videomarketing: Lights, camera and action!

De Grote Jongens omtrent videomarketing

Je ontkomt er niet aan, als je door je facebookpagina scrollt, de ‘’how to video’s’’ en die ene leuke video met die kat. Alleen al op Snapchat, Youtube en Facebook worden er dagelijks meer dan 25 miljard video’s gestreamd. En dan hebben we het nog niet over de in totaal 33% van alle internet gebruikers  die dagelijks op Youtube zitten. Dat  zijn meer dan een miljard mensen per dag! Dit laat maar eens zien hoe groot deze jongens zijn en wat hun invloed is op het dagelijks leven. Maar waarom hebben consumenten een voorkeur voor beeld?

Een mens verwerkt visueel beeld 60.000 keer sneller dan tekst. Een video is een krachtige tool om mensen te instrueren of te informeren over een bepaald onderwerp.

Hoe kan jij video marketing toepassen voor je bedrijf? Gebruik gepersonaliseerde video’s die gericht zijn op jouw doelgroep. De video moet persoonlijk overkomen zodat de consument een vertrouwelijk gevoel creëert naar jouw bedrijf toe. We hebben het hier niet over van die saaie video’s waarin een directeur een rondleiding geeft door zijn bedrijf heen, maar een video waarin er persoonlijke aandacht wordt gegeven aan een klant. Wie hier erg goed in zijn, is Coolblue. Dit bedrijf heeft bij ieder product die zij aanbieden een handleiding video, zelfs bij die van een screenprotector!

Maken of kraken

Waar moet ik op letten tijdens het maken van de video? Probeer echt een boodschap mee te geven met de video en focus minder op de daadwerkelijke sale. Verder om terug te komen op de video van de directeur, probeer humor toe te voegen aan je video. Uit onderzoek is gebleken dat humor ervoor zorgt dat mensen geboeid raken en de boodschap beter onthouden. Tenslotte de eerste drie secondes zijn het belangrijkste van de hele video; make it or break it!

Dus waar wacht je nog op? Ga meteen aan de slag. Meer weten over videomarketing? Neem dan contact op met onze social specialisten.