Online Klik

Blog

Hoe verloopt het proces om klant te worden bij Online Klik?

Van marketingvraagstuk naar een succesvolle samenwerking

“Ik wil online marketing gaan inzetten voor mijn bedrijf, en nu?”

Dit is een vraag die wij vaak krijgen vanuit bedrijven. Als een bedrijf online marketing wil inzetten om meer klanten te krijgen of meer mensen te bereiken, dan trekken ze meestal aan de bel bij een online marketingbureau. In deze blog leggen we uit hoe dit proces binnen Online Klik eruitziet.

Stap 1: 

Er ligt een vraag vanuit een bedrijf om te starten met online marketing. Vaak hebben deze bedrijven al wel een idee waar ze naartoe willen met deze campagnes en wat het doel erachter is. Er wordt een consultant vanuit Online Klik op de hoogte gebracht van de mogelijk opdracht en de Online Klik consultant gaat op onderzoek uit naar het bedrijf en de desbetreffende branche.

Stap 2:

Er vindt een meeting plaats tussen de potentiële klant en de consultant van Online Klik. Dit is vaak een open gesprek met inbreng van beide kanten waardoor er goed in kaart kan worden gebracht wat de behoefte eigenlijk is van de potentiële klant en waar Online Klik mee kan helpen.

Stap 3:

Er wordt een voorstel opgesteld door een of meerdere consultants, dit is afhankelijk van de potentiële diensten die besproken zijn tijdens de bovengenoemde meeting. In dit voorstel staat bijvoorbeeld wat SEO is en wat SEA is en hoe Online Klik dit in wil gaan zetten voor de potentiële klant. Dit voorstel wordt naar de potentiële klant gestuurd en dan wordt er ook meteen een meeting gepland om (een week later) het voorstel te bespreken met de potentiële klant.

Stap 4:

Het voorstel wordt het liefst tijdens een face-to-face meeting doorgenomen met de potentiële klant of desnoods in een online meeting. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar vragen aan de hand van het voorstel. Na het doorlopen van het voorstel heeft de potentiële klant natuurlijk nog even bedenktijd en dan horen wij graag of we samen in zee gaan.

Dit waren alle stappen die voorafgaan aan een succesvolle samenwerking met Online Klik. 

Zin om te sparren?

Begint het al te kriebelen bij je? Zou je graag eens sparren over hoe we online marketing kunnen inzetten om jouw bedrijf te laten groeien? Neem gerust contact met ons op!