Als social advertisers en ondernemers kennen we allemaal de struggles van het veranderende medialandschap: websites moeten voldoen aan de AVG, iOS gebruikers zijn moeilijker te bereiken na de iOS 14 update, cookies gaan verdwijnen, etc. Daar komt nog bij dat we vanuit Facebook steeds minder knoppen krijgen om aan te draaien. Maar hoe bereiken we dan onze ideale klant? En hoe onderscheiden we ons dan van de concurrentie? Je leest het in deze blog.
Eerder schreef ik al een blog over het verschil tussen gesponsorde berichten vs. advertentiecampagnes. Hoewel er natuurlijk grote verschillen zijn, zal dit naar verwachting steeds minder worden. Het wordt namelijk steeds moeilijker om verschil te maken in de structuur en strategie van onze campagnes. We moeten dus steeds meer op het algoritme vertrouwen bij het bereiken van de doelgroep. Gelukkig wordt dat algoritme steeds beter, maar uiteindelijk willen we natuurlijk zelf nog de controle behouden.
Hoe doen we dat dan? We kunnen het algoritme goede handvaten bieden met de advertenties die we creëren. Hoe specifieker we onze teksten richten tot de doelgroep, hoe waarschijnlijker het is dat ze zich aangesproken voelen en hoe groter de kans dat dit resulteert in de gewenste interactie. Hetzelfde geldt voor de visual. Het algoritme optimaliseert op basis van de gekozen optimalisatiedoelstelling. Als jij er dus in slaagt om je ideale klant te laten klikken op je advertentie, zal Facebook je advertentie steeds meer tonen aan vergelijkbare profielen. Klinkt logisch, toch?
5 elementen om je advertentie specifiek tot je doelgroep te richten

- Afbeelding/video: Maak gebruik van eigen beeldmateriaal. Ga voor iets authentieks; iets waar de gebruiker jouw merk aan kan herkennen. Maak waar nodig gebruik van grafische elementen om in één oog opslag duidelijk te maken waar je aanbod over gaat.
- Titel: Grijp de aandacht van je klant met een pakkende kop.
- Tekst: Speel in op de interesse van je klant en vertel meer over je aanbod. Maak hier slim gebruik van keywords om ook het algoritme te laten weten waar je aanbod over gaat.
- Call to Action: kies de call to action die het beste aansluit bij de gewenste actie.
- Beschrijving: deel hier extra informatie over wat de klant kan verwachten of doen nadat ze op de call to action hebben geklikt.

Recent kwam ik deze sterke advertentie van Bellroy tegen. Wat maakt deze advertentie nou zo goed? Er wordt gebruik gemaakt van een eigen afbeelding van hun product. Ze versterken de waarde van het product door een reactie van een volger toe te voegen. In de tekst spelen ze daar op een creatieve manier op in en maken ze gebruik van keywords (phones, buy, watch, watch strap) om de doelgroep (en het algoritme) te laten weten waar het aanbod over gaat. Er wordt vervolgens afgesloten met een call to action die communiceert dat het product te koop is. Als bonus wordt er zelfs nog met een knipoog ingespeeld op het gevoel (in dit geval: Fear Of Missing Out) van de doelgroep.
Targeting door middel van je advertenties wordt dus steeds belangrijker en dat is juist een mooie verandering. Je advertentie is namelijk het zichtbare uithangbordje van je campagne. Een campagnestructuur kan namelijk nog zo goed in elkaar steken, maar als jouw potentiële klanten niet op je advertentie klikken, dan heb je er natuurlijk niks aan.
Benieuwd of wij jouw social advertenties kunnen laten opvallen? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie.